Trillen is ontladen


Door het trillen ontlaad je van overtollige spanningen en keer je makkelijker terug naar rust en ontspanning

Herkenbaar?

Je ervaart pijn in je spieren zoals nek en rug

➙ Je ervaart bekkenklachten

➙ Je ervaart dat je het moeilijk vindt om spanningen los te laten

➙ Je wilt graag loskomen uit oude patronen

➙ Je voelt je vaak gefrustreerd en/of geïrriteerd

➙ Je bent toe aan meer rust, ontspanning, vrijheid, maar je weet niet hoe

➙ Je bent zoekende naar een manier wat de rest van je leven toepasbaar is

Trilwerk is een mooie aanvulling op ademwerk en massage

Waarom een trilsessie?

Als je stress, emotie, spanningen of angsten ervaart en je lichaam gaat direct erna ontladen, ervaar je een gezonde lichamelijke functie. Het ontladen van negatieve ervaringen kan o.a. gebeuren door te huilen of te gaan trillen (bibberen). Het is vooral de psoasspier die je hier aan het werk zet om te ontladen.

Wanneer je gaat ontladen, doorleef je eigenlijk wat je hebt doorgemaakt en zo gaat het zich niet vast nestelen in jou. De ontstane spanningen verlaten je vrijwel direct weer. Zo kan je weer doorgaan waar je gebleven was zonder nadelige effecten van jouw stress situatie.

Helaas zijn we het behoorlijk afgeleerd om emoties te hebben en te trillen/rillen/bibberen. Val niet op, laat het niet merken en ga gewoon door. Herkenbaar?

Maar door dit niet toe te staan sla je een hoop spanningen op in je lichaam en vooral in je psoasspier.

Er zijn technieken die je helpen die om die opgeslagen spanningen los te maken en te doorbreken. Ademwerk gebruik ik al in de praktijk en sinds een jaar ook de techniek van trillen. Het ademwerk icm met trilwerk is enorm effectief. Dit is gebleken vanuit mijn praktijk en de ervaringen van de vrouwen die ik heb mogen begeleiden.

Je hoeft voor een trilsessie eigenlijk maar één keer naar de praktijk te komen en dan kan je dit heel eenvoudig thuis onderhouden. Zo hoef je alleen nog maar voor het ademwerk naar mijn praktijk te komen.

Een trilsessie zet ik meestal in na een eerste, tweede of derde ademsessie. Hier laat ik me vaak leiden door de Heilige Geest. Hij weet wat je nodig hebt en wanneer.

Het kan ook helpen om meer te kunnen genieten en overgeven aan een massage. Er zijn helaas veel vrouwen die het enorm lastig vinden om even te niksen en zich over te geven aan ontspanning.

Wat houdt een trilsessie dan in?

We gaan diepe spierspanningen proberen te ontladen dmv trillen. Dit zorgt voor meer rust en ontspanning in het lichaam.

De focus ligt op de bovenbenen die gaan trillen en het is mogelijk dat ook andere lichaamsdelen mee gaan bewegen. Het is een rustige sessie dus stel je geen gekke plaatjes voor van een schuddende vrouw die gek doet op een matrasje.

Voordat je gaat trillen doen we een aantal oefeningen om jouw lichaam voor te bereiden en na het trillen gaan we nog even een rustfase in. Als je naar huis gaat, krijg je alle in en outs zodat je het ook thuis kunt blijven toepassen.

Wist je dat even bouncen op de plek waar je nu bent ook al heel fijn kan zijn? Of even trampoline springen. Doe dit gerust zo vaak als je kunt.

Voor welke klachten?

Verschillende klachten kunnen voortkomen uit een lichaam wat uit balans is.
De meest voorkomende zijn:

 • Slecht slapen, vermoeidheid, burn-out
 • Onrustig en opgejaagd gevoel, hartkloppingen
 • Hyperventilatie, paniekaanvallen, angsten
 • Pijn in het lichaam
 • Niet goed weten wat je wilt
 • Moeilijk concentreren en focus houden
 • Prikkelbaar, kort lontje
 • Onrustige gedachten, sombere gevoelens
 • Verslavingen
 • Koude ledematen
 • Obstipatie
 • Moeizaam herstel na corona
 • Verminderde immuunsysteem
 • Verlaagde uithoudingsvermogen
 • Gewichtsproblemen

Het is een mooie aansluiting op het ademwerk en massage

Natuurlijk hoef je niet perse ademwerk bij mij te volgen of een massage te boeken. Je bent vrij om ook enkel eens een trilsessie te komen ervaren.

Iedereen kan leren trillen en vaak ervaren vrouwen al na een eerste keer effect.

Trillen helpt het stressniveau naar beneden te brengen en het is goed mogelijk om het toe te passen naast andere therapieën.

Ik stond ooit waar jij nu staat

Het is zo verdrietig en jammer dat er zoveel vrouwen zijn die rondlopen met een onrustig en niet fit gevoel. Maar toch is het mogelijk om weer die fitte, energieke en ontspannen vrouw te worden. Weg met die onrustige gevoelens en gedachten die jou zo onzeker maken. Jij mag op een ongedwongen en ontspannen manier genieten van het leven zonder dat dit jou nog moeite kost. Het gaat je levensstijl worden. En ik kan dit beamen, want ik stond ooit waar jij nu staat: vermoeid, gestresst, overal pijntjes, onrustig, onzeker, paniekaanvallen, vreetbuien, gewicht-struggles. Ik had eigenlijk het hele feestpakket. Dit zorgde ervoor dat ik niet blij was met mezelf.

Totdat ik ontdekte dat ik mezelf toch kon helpen. Ik werd mezelf ervan bewust dat als ik zo door zou leven zoals ik deed dat ik er op mijn jonge leeftijd er nog slechter voor zou komen te staan en ik moest toen de 30 nog passeren. Mijn oma die toen begin 90 was leek nog fitter ?

Ik startte met het opschonen van mijn lichaam, versterkte mijn lichaam met onbewerkt voedsel, kon weer meer gaan bewegen en werd mij steeds bewuster van de opgeslagen en onverwerkte onrust, spanningen en trauma’s uit het verleden. Deze kon ik aanpakken met het ademwerk. Ik heb ontdekt dat ademwerk nog essentiëler is dan voeding. Daar heb ik mijn aanbod ook op aangepast.

Naast het ademwerk, geef ik dus trilsessies en massages ter ondersteuning om het lichaam te helpen met ontspannen.

Jouw investering

Aanbod

 • Trilsessie €95.- 

*Extra optie
> Voor slechts €47.- boek je er een koud water dip in bad bij

> Of geniet van een ontspanningsmassage na jouw sessie

✔️ Zorg voor makkelijk zittende kleding

✔️ Een trilsessie met korte intake duurt 60 minuten

✔️ Trek geen rok of jurk aan, dit is niet zo handig

✔️ Eet niet teveel vooraf

Start hier

Je kunt direct jouw (eerste) afspraak inplannen of je vraagt eerst een gratis kennismakingsgesprek aan.

Na de eerste sessie bespreken we wat jij graag wilt qua vervolg. Er is veel mogelijk. 

Dit ben ik!

Mijn naam is Barbera Hendriksen de vrolijke ademcoach en ontspanningsmasseur. Naast natuurvoedingsdeskundige ben ik mezelf gaan verder ontwikkelen en uiteindelijk ook ademcoach en ontspanningsmasseur geworden. Ik mijn praktijk richt ik mij nu alleen nog op de adem en geef ik ontspanningsmassages. Het stukje voeding mocht ik in januari 2024 loslaten van de Heer.

Enkele jaren geleden wilde ik meer over weten over het ademwerk en ben mij er in gaan verdiepen. Ik kwam tot de ontdekking dat er diep in ons binnenste blokkades kunnen zitten die ons leven beperken. Dit deed mij besluiten om de opleiding tot ademcoaching te gaan doen en oow wat ben ik hier blij mee. Ik heb veel mogen leren en ontdekken over de kracht van de adem en alles hierom heen. In februari mocht ik als natuurvoedingsdeskundige stoppen in de praktijk en ontspanningsmassages gaan geven, na het volgen van weer een nieuwe opleiding en reis.

Doordat ik aan mezelf heb gewerkt ben ik wie ik nu ben. De ambitieuze fitte vrouw met haar eigen bedrijf, haar gezin en ik heb tijd en energie over om leuke dingen voor mezelf te doen. Ik voel mij energiek en happy. Ik ben in balans.

Ik wil daarom jou helpen om ook weer die ambitieuze vrouw te worden die met meer balans, rust en ontspanning in het leven kan staan zodat jij ook jouw business, werk, gezin of andere belangrijke functies kan runnen.

Vertrouwen en een goed gevoel hebben over mij en mijn aanbod is belangrijk als je start met ademcoaching of wilt komen voor een ontspanningsmassage. Daarom zal ik altijd eerst een gratis telefonisch gesprek aanbieden zodat jij kan ervaren of er een klik is.

Het is veilig bij mij om volledig jezelf te zijn.

Het is het waard

Ik help jou graag weer het leven te leiden wat jij voor ogen hebt. Met meer rust en ontspanning zodat je zowel mentaal als fysiek sterker wordt.

Stop met aanmodderen en losse flodders schieten.

Kies voor het loslaten van jouw spanningen!

Plan hier jouw afspraak.

Jij kan niet meer wachten..

Wil jij aan de slag met trillen? Of wil je iets anders uit mijn aanbod volgen?

Neem hier contact met mij op of vul het formulier in en ik neem contact met jou op voor een gratis kennismaking.

Ik ga graag met jou aan de slag om je te laten ervaren hoe krachtig jij eigenlijk wel niet bent.

Hopelijk tot snel lieve vrouw, je bent het waard!

  Meest gestelde vragen

  Voor wie is ademwerk geschikt?

  Voor iedereen, hier is geen leeftijdbeperking aan gebonden

  Hoelang duurt een ademsessie?

  Een eerste keer duurt ongeveer 1.75 uur en opvolgende sessies ongeveer 1.15 uur

  Hoeveel ademsessies zijn er nodig voor een goed effect?

  Meestal zijn er 3 – 6 sessies nodig. Het is per persoon verschillend en afhankelijk van jouw doelen en thema’s.

  Ik ben bang dat ik ga hyperventileren.

  Hyperventilatie is erg vervelend, maar het gevolg van verkeerd ademhalen. Juist werken aan de adem zal verlichting of herstel geven, omdat je ruimte schept in het lichaam waardoor de ademhaling weer normaliseert.
  Het is goed om d.m.v. ademcoaching aan de slag te gaan en te ontdekken waar de blokkade zich bevindt zodat je het patroon kan gaan doorbreken.

  Ik heb astma..

  Mensen met astma hebben veel baat bij ademwerk. Ze gaan hun longcapaciteit verhogen en gebruiken.

  Heb ik een verwijzing nodig en wordt het vergoed?

  Je hebt geen verwijzing nodig van je (huis)arts.
  De diensten van Bewust Beter worden niet vergoed door de zorgverzekering.

  Moet ik de rest van mijn leven sessies blijven volgen?

  Nee, dat hoeft zeker niet. Al vinden de meeste mensen het prettig om geregeld even een apk’tje te komen doen. Even lekker alle ballast weer overboord gooien.
  Ook gebeurt het dan mensen er een gewoonte van maken om even een ontspannen moment voor zichzelf van te maken. Net zoals je doet bij de schoonheidsspecialiste bijvoorbeeld.

  Ik wil graag een combinatie van ademwerk en voedingsadviezen.

  Dat is mogelijk. Je kan het Healthy Reborn programma volgen waarin we aan de slag gaan met het totaalplaatje volgens de methode van Bewust Beter. Dat betekend dat je zowel fysiek als mentaal en emotioneel gaat opruimen en vanuit daar het lichaam gaat aansterken en ondersteunen. Je leert meer over gezondheid, voeding en keuzes maken die een positieve uitwerking hebben op jouw lichaam. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

  Moet ik perse ook christen zijn om sessies te volgen bij jou?

  Dat zeker niet, iedereen is welkom. Zelf heb ik inderdaad een christelijke achtergrond en werk ik ook vanuit christelijk perfectief, maar dit houdt niet in dat ik het Woord verkondig tijdens mijn werk.

  Ik lees iets over een trilsessie, wat houdt dit in?

  Dit is een methode die helpt diepliggende spierspanning, veroorzaakt door inspanning, stress of trauma, los te laten. Door middel van een natuurlijk trilmechanisme in spier- en bindweefsel wordt spanning afgevoerd en zal er weer ruimte komen voor herstel en veerkracht. Je helpt hier de psoasspier te ontladen waar ook trauma, stress en negatieve herinneringen opgeslagen zitten. Trilsessies ondersteunen ook weer het ademwerk. Vaak heb je maar 1 sessie nodig en kan je dit zelf thuis verder onderhouden.

  Werk je ook met mannen?

  Nee, ik werk in mijn praktijk alleen met vrouwen.

  Mijn vraag staat hier niet bij

  Wanneer je een andere vraag hebt kan je mij een mail sturen. Mail jouw vraag naar info@bewust-beter.nl. Ik beantwoord buiten de vakanties om mijn mail altijd op mijn werkdagen ma, di, do en vrij.