Mijn verhaal!

Ik ben er van overtuigd dat we aanspraak kunnen maken op ons zelfgenezende vermogen.

Tientallen jaren heb ik gedroomd van een leven zonder stress, vermoeidheid, pijn- en andere lichamelijke klachten.

Ik legde mij niet neer bij het feit dat ik op jonge leeftijd al zo in de greep werd gehouden door deze klachten en het mijn dagelijkse leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ik bleef zoeken naar de diepere wortel van deze klachten. Ik wilde ontdekken waarom mijn klachten er waren, want ik geloofde niet in louter toeval of pech.

Door de jaren heen heb ik mezelf getransformeerd van een oververmoeide en nog meer overprikkelde huisvrouw zonder werk naar een ambitieuze vrouw en moeder die zowel haar bedrijf als haar gezin runt.

Ik draai weer mee in de maatschappij, geniet van mijn werk en kan de ballen weer in de lucht houden.

Mijn droom: elke ambitieuze vrouw weer met meer rust en ontspanning te laten shinen, maar dan wel door Zijn kracht.

‘Zijn kracht?’ hoor ik je denken. Ja, want hij heeft mijn ervaring een positieve wending gegeven. Ik mag nu vrouwen helpen die net als ik niet fit waren.

Dit kan ik alleen doen, omdat ik precies weet wat zij doormaakt. Hij heeft voorzien, juist door die moeilijke tijd heen en ik ben Hem hier enorm dankbaar voor.

Een lijst aan klachten hield mij in haar greep

Naast de vermoeidheid en de pijn aan mijn hoofd en spieren had ik ook veel last van mijn darmen. Vaak buikpijn, krampen, diarree en een opgeblazen gevoel. Helaas hield het ook hier niet bij op. Ik kon op dat moment wel een a4tje vol schrijven met allemaal klachten hier om heen.

De lijst werd steeds langer. Denk aan overmatig transpireren, allergieklachten, slechter zien, huidproblemen, prikkelbaar/kort lontje, opgejaagd gevoel en ga zo maar door. Ik was volkomen opgebrand, uitgeput en stond letterlijk en figuurlijk op standje overleven. En dat terwijl ik zo graag wilde leven, bruisen van energie en vooral weer gewoon een dag doorstaan.

De druppel was dat ik uit het niets een paniekaanval kreeg en zo enkele jaren belast was met hyperventilatie icm de paniekaanvallen. Aan de buitenkant was dit niet aan mij te zien, ik wist dit goed verborgen te houden. Maar van binnen was er grote onrust. Ik kon soms bijna niet meer slikken en heb vele malen gedacht dat ik dood zou gaan.

Ik heb bij verschillende psychologen en ontspanningstherapeuten gelopen, maar ik kwam hier niet verder. En hoe meer ik focuste op de ontspanningsoefeningen des te meer kreeg ik last van de paniekaanvallen. Het maakte mij vaak alleen maar onrustiger, want ontspannen lukte simpelweg gewoon niet.

Door mijn levensstijl aan te pakken ging het al snel een stuk beter, maar toch kreeg ik niet de volledige grip op mijn onrust. Ook merkte ik dit bij sommige vrouwen in mijn praktijk op als natuurvoedingsdeskundige. Er moest iets zijn dat het lichaam verborgen hield. Ik wilde hier meer over ontdekken.

Ik voel mij weer ontspannen en in mijn kracht staan

De kracht van de adem.

En ja ik heb het mogen ontdekken: de kracht van de adem.

Ze helpt herstellen van zowel het fysieke, mentale als het emotionele gedeelte. Alles wat vast zit kan de adem losmaken en dat gaat dieper dan wat wij met het mensen oog kunnen waarnemen.

Ik heb meer rust en kalmte gekregen en kan ook makkelijker omgaan met minder prettige situaties. Daarbij sta ik dichterbij mezelf en kan ik ook meer op mezelf vertrouwen. Het is als een soort meer innerlijke rust in plaats van altijd maar strak en paraat staan. Dit voelt zoveel meer ontspannender dan die continue spanning die ik van binnenuit ervoer. Ik bleef namelijk altijd in die vecht- en vluchtmodes aanstaan. Het is een onvoorstelbaar vrij gevoel nu ik dit heb kunnen loslaten.

Het prettigste vind ik dat ik nu begrijp dat het onderbewuste zoveel invloed heeft. Dat het dus geen aanstellerij van mezelf was. Ik weet nu dat het kleinste detail in je leven voor de grootste gevolgen kan zorgen. Bijvoorbeeld dat je dus als kind een sneer hebt gekregen van een vriendinnetje, dit misschien kort effect heeft gehad op je denken en emoties en om door te kunnen leven het vastgezet heeft in het lichaam. Zomaar één van de vele blokkades die door de jaren heen er voor hebben gezorgd dat de levensenergie niet meer lekker door kon stromen.

Zo verliep mijn ademproces.

Al vanaf de eerste sessie spiegelde mijn lichaam mij. Ik ging tijdens mijn eerste sessie het gevecht aan, wist niet hoe ik het los kon laten en verschillende emoties kwamen naar boven.

Ik was verbluft, want ondanks dat ik zoveel voelde en mij in eerste instantie helemaal niet prettig hierbij voelde, voelde ik al wel rust en opluchting. Ik moest huilen, heel veel huilen en al dat huilen voelde gek genoeg super fijn. Ik wist niet waarom ik dit allemaal ervoer, maar mijn lichaam en geest wel.

Toch vond ik het allemaal erg spannend. Ik heb daarom mijn sessies bij Hem in gebed gelegd en gevraagd of hij Zijn werk wilde doen. Hij wist wat ik nodig had.

Na mijn eerste sessie ben ik actief aan de slag gegaan met mezelf en de adem. Stapje voor stapje liet mijn lichaam los en ging ze niet meer de strijd aan. Ik mocht het zachter en rustiger aan doen. Liever zijn voor mezelf zonder hard te moeten werken. Niet meer door denderen in die sneltrein. Even tijd voor een adempauze nemen.

Deze rust heb ik echt leren nemen na de ademsessies. Ik kon namelijk niet eerder echt die rust pakken, omdat mijn lichaam altijd ‘aan’ bleef staan.

Deze rust en ontspanning kon pas komen, omdat ik mijn onbewuste onderdrukte spanningen en emoties had losgelaten. Ze had letterlijk ruimte gemaakt voor rust.

Waarom ademcoaching?

Ik wil jou als ambitieuze en hardwerkende vrouw helpen meer rust te vinden. Dat je mag ervaren dat je juist met meer tijd en ontspanning voor jezelf ook jouw doelen kan behalen.

Omdat ik dit zelf allemaal diep heb mogen ondervinden weet ik wat jij nodig hebt. Stop met het door denderen in die sneltrein, trek aan de noodrem en stap uit.

Net als ik heb gedaan. En als ik het kan kan jij dit ook. Ongeacht wat en hoeveel er in jouw rugzak zit.

Ontdek de kracht van het ademen zonder dat jij bewust hier iets aan hoeft te gaan veranderen. Het lichaam weet wat haar te doen staat om jou weer in balans te brengen.

Naast meer balans mag het nog zoveel meer goeds doen voor jou. Je leest het hier.

Christelijk coachen

In mijn eigen zoektocht zocht ik vaak naar herstel in het alternatieven. Terug naar de basis en dus dichterbij de schepping. Wat ik lastig vond in mijn zoektocht in het alternatieve was dat er veel occulte bijzaken in de praktijk werden gehouden. Ik wilde hier afstand van houden en dit maakte mijn zoektocht niet altijd even gemakkelijk. Daarom wijs ik er bewust op dat ik vanuit christelijk perspectief coach zodat ik andere christen vrouwen kan helpen in hun zoektocht naar een alternatieve werkwijze zonder de occulte bijzaken.

Als ademcoach focus ik op Zijn levensenergie die je in mag ademen en op de uitademing waar je de lasten uit mag ademen naar Zijn voeten: loslaten dus.

In mijn praktijk is iedereen welkom, met of zonder christelijke achtergrond. Het is niet de bedoeling om het woord te verkondigen.

Wie ben ik nog meer?

 • Made in 1984
 • Sinds 2005 gelukkig getrouwd en in het bezit van 2 tienerboys
 • Woonachtig bij de bossen op de Veluwe
 • Ben eerlijk en oprecht en wanneer nodig is een beetje direct
 • Als ik ergens voor ga dan is het voor de volle 100%
 • Ben dol op zelfgemaakte twix, hier mag je mij voor wakker maken
 • Gek op koudwater dip’s
 • Maar ben wel een echte koukleum, tja hoe verzin ik het..
 • Christen: Hij heeft mij de talenten en de ervaring gegeven om mijn werk te kunnen doen. Aan Hem alle eer!

Na mijn herstel ben ik mezelf gaan omscholen tot natuurvoedingsdeskundige en heb ik mij gespecialiseerd om de ambitieuze, maar niet fitte vrouw te kunnen gaan helpen naar meer vitaliteit.

In mijn werkzaamheden, maar ook in mijn eigen dagelijkse leven ontdekte ik dat er iets miste. Toen ik ontdekte dat dit (onbewuste) vastgezette blokkades waren in het lichaam ben ik zelf gestart met ademwerk. Onbewust zijn er door het leven heen, van de geboorte tot aan nu, dingen vastgezet in het lichaam wat ervoor kan zorgen dat herstel niet mogelijk is of moeizaam gaat. Er vind geen doorstroming meer plaats en dit zorgt voor verstoringen. Daarom ben ik mij gaan specialiseren tot ademcoach zodat ik een breed pakket heb om aan te bieden. Het maakt de cirkel rond.

Wanneer er geen balans is lukt het niet om met plezier, focus, concentratie die ambitieuze vrouw te zijn die ook nog eens volop in het leven wil staan.

Daarom help ik bewuste vrouwen die meer uit het leven willen halen met meer rust, vrijheid en dit alles staande in haar eigen kracht!

Nog wat feitjes over mij persoonlijk: ik ben een vrolijk type die graag haar vertier in de buitenlucht opzoekt. Ik sport graag buiten, ben dol op de kleur paars, ben getrouwd in 2005 en mag samen met mijn man 2 pubers groot brengen 🙂

Leuk kennis met jou te maken!

Ik ben Barbera,

de vrolijke ademcoach en ontspanningsmasseur. Naast natuurvoedingsdeskundige ben ik mezelf gaan verder ontwikkelen en uiteindelijk ook ademcoach en ontspanningsmasseur geworden. Ik mijn praktijk richt ik mij nu alleen nog op de adem en geef ik ontspanningsmassages. Het stukje voeding mocht ik in januari 2024 loslaten van de Heer.

Naast mijn werk ben ik druk voor mijn gezin en zijn er nog zoveel leuke andere dingen te doen, want zo wandel ik graag en vind ik het heerlijk om een rondje door de bossen te gaan op de fiets. Vooral in de zomer. Het leukste is om vroeg te gaan zodat je wild kunt spotten.

Sinds mijn opleiding tot ademcoach ben ik ook erg fan van koud water geworden. Hier haal ik uit de winter vooral mijn energie en geluksstofjes uit door middel van een waterdip. 🙂 En ja, zelf ik als koukleum die niet gek is van de kou.

Weer genieten

Nu ik weer energie en rust heb kan ik meer genieten van alles om mij heen. Ik voel mij nu ook zo goed dat ik echt geniet van vakanties, dagjes- of avondjes uit. Lekker ontspannen en even tijd voor mezelf of met het gezin. Het is nu ook zo fijn dat ik niet meer hoef bij te komen van deze activiteiten en echt plezier er aan beleef.

Mijn doel was ooit om energieker te worden en af te rekenen met al die innerlijke onrust. Dat is mij zo goed gelukt dat ik naast een sportiever, bewuster en gezondere levensstijl ook weer kon studeren. Ik voelde dat ik mijn ervaring wilde delen en dat gaf de doorslag om de studie boeken weer in te duiken om zo vrouwen te kunnen helpen om ook weer die ambitieuze, fitte en ontspannende vrouw te worden.

Hand in hand

Ik weet inmiddels dat goed ademen voor de meeste vrouwen niet vanzelfsprekend is en dat goed ademen met bepaalde ademoefeningen enorm helend zijn voor zowel lichaam als geest. Het ruimt als het ware oude shit op. Deze oude shit zorgt vaak voor een blokkade. Meestal zijn we niet eens bewust van deze blokkade, maar ervaren we wel veel klachten.

Ademwerk kan dus erg helend zijn, maar ondanks deze mooie tool zet ik ook vaak trillen in. Bij trilsessies helpen we de psoasspier om te ontladen, dit ondersteund weer enorm het ademwerk.

Naast ademwerk ben je in mijn praktijk ook welkom voor een ontspanningsmassage.

Mijn opleidingen

 • Ontspanningsmasseur – Christelijk spiritueel centrum, 2024
 • Ademcoach – Herleva, 2021
 • Medische basiskennis – Con Amore, 2019
 • Orthomoleculaire suppletie – Civas, 2019
 • Natuurvoedingsdeskundige – Sonnevelt, 2018
 • Overgang & Voeding – Sonnevelt, 2018
 • Orthomoleculair gewichtsconsulent – Ortho Health Foundation, 2018

Bewust Beter blijft up to date door verschillende opleidingen en bijscholingsdagen te blijven volgen.