Ademen is leven


‘Toen vormde de HEERE God de mens uit het stof van de aardbodem en blies de levensadem in zijn neusgaten; zo werd de mens tot een levend wezen.’ (Genesis 2:7, HSV)

Herkenbaar?

Je hebt alles op de rit en toch heb je het gevoel dat jou iets belemmerd

➙ Je ervaart dat de alledaagse dingen een druk op jou leggen. Dit kan zowel fysiek, mentaal als emotioneel

➙ Je bent er aan toe om bewuster voor jezelf te kiezen en jouw ballast los te laten

➙ Je wilt graag meer in balans komen zodat je ook letterlijk meer lucht ervaart

➙ Je bent toe aan meer rust, ontspanning, vrijheid, maar je weet niet hoe

➙ Je bent zoekende naar de Geest die jou levensadem geeft

Mag het nu tijd zijn voor jou?

Wat is dan de kracht van ademen?

Wanneer je een goede ademhaling hebt zorgt dit voor een betere balans. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Spiritueel hoor ik je denken? Ja wanneer je rustig kan ademen kom je meer tot rust en kan je veel beter Gods stem verstaan.

Ademen is levensenergie gekregen van God vanaf je geboorte. Wanneer we in- of uitademen spreken we (onbewust) ‘Jhwh‘ uit. Bij elke ademhaling zolang we leven.
Halleluja, we eren God zo elke minuut van de dag zolang we leven of we nu willen of niet.

Naast een gezonde levensstijl, denk aan voeding, rust en beweging, is de adem net zo essentieel om gezond, fit en gelukkig te blijven. Helaas leren we niet veel over de ademhaling waardoor de meeste mensen ook een verkeerde manier van ademen hebben.

Lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, slecht slapen, hyperventilatie, paniekaanvallen, onrustige gevoelens, opgejaagd gevoel, stress, piekeren, emoties, niet weten wat je nu echt wilt zijn van invloed op onze ademhaling.

Ons denken en emoties zijn nauw verbonden met de ademhaling. Ben je ergens opgelucht over? Dan zucht je letterlijk de spanning eruit. Schrik je ergens van of ben je boos? Dan verstijf je en houd je de spanning vast. En dus zo ook de adem.

Gods ademen en Gods geest zijn verbonden. Wanneer we aan de slag gaan met de adem kunnen we weer meer van Gods adem inademen en zo kan de Geest (weer) aan de slag in ons. Dit omdat hier weer ruimte voor ontstaat.

Wat we inademen is Gods kracht en wat we uitademen zijn onze lasten en afvalstoffen. We mogen dit aan Hem geven. Hij wil het dragen.
¨Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven; neemt mijn juk op u en leert van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart, en gij zult rust vinden voor uw zielen”

Jouw ademhaling zegt iets over hoe jij nu in het leven staat. Vanaf onze eigen geboorte hebben we onwijs veel meegemaakt wat ervoor heeft gezorgd dat de ademhaling niet optimaal meer is. Dit hoeven geen ernstige trauma’s te zijn, maar al kleine, op het oog onschuldige gebeurtenissen, kunnen al blokkades vast zetten in het lichaam. Denk aan bijvoorbeeld een kind wat ergens van schrikt en erg bang is of een vervelende opmerking van je baas. Het is dus niet zo dat je altijd moet weten waarom je blokkades hebt. Vaak weten we dit (gelukkig) niet meer. Maar het lichaam weet dit wel en dat maakt ademcoaching zo mooi. Zij lost het zelf wel op.

Wanneer de ademhaling niet optimaal is kan je dus klachten ervaren. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel (onze drie-enige God)

Waarom aan de slag met de adem?

Allereerst
Adem is de basis van je leven. Wie niet ademt, leeft niet. Dit is wat God wil, dit is wat God belooft “Ik zal jullie mijn adem geven zodat jullie weer tot leven komen.” En let er dan op wat het laatste is dat wordt gezegd.

“En jullie zullen beseffen dat ik de HEER ben.” Voel je aan dat die adem, die levensgeest, de Geest van God die in ons ademt – voel je aan dat die adem er is om je te laten beseffen dat God de HEER is? “Ik wil jullie mijn adem geven.” “Ik wil dat jullie beseffen dat ik de HEER ben.”

HEER. JAHWEH is zijn naam. In die naam zit ook adem. Jaahweeh. Dat is een naam om te ademen. Ademend zijn wij in de aanwezigheid van Jaahweeh. Misschien zijn ademhalingsoefeningen wel de beste manier om in Gods aanwezigheid te zijn.

Laten we bidden…

Heer, Jaahweeh, Vader van Jezus, adem uw Geest in ons. Vervul in het hier en nu van ons gebroken leven uw kostbare belofte: “Ik zal jullie mijn adem geven.” U kent de dorre en doodse plekken in ons leven. Wij, mensenkinderen, wij weten niet of het daar weer tot leven kan komen. Dat weet u alleen. HEER, Jaahweeh, Jezus, Heilige Geest – geef ons uw adem. Leer ons leven op de adem van uw stem.  Amen. (bron: Levenskerk.nl)

Vecht- en vluchtmodus
Wanneer je niet lekker ademt sta je altijd onder stress en spanning. Oftewel in de zogenoemde vecht- en vluchtmodus. Je staat hierdoor altijd ‘aan’ en je lichaam komt niet meer tot rust.

Dit kost het lichaam veel energie, maar ook je zenuwstelsel en immuunsysteem komen onder druk te staan. Hierdoor krijg je klachten. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Onbewust beperken we onszelf door niet volledig gebruik te maken van onze ademhalingscapaciteit, wat betekent dat we onszelf beperken in onze gezondheid.

Fysiek
Wanneer de ademhaling goed is hebben we voldoende zuurstof, kunnen we onze cellen voldoende voeden en verlossen we onszelf van gifstoffen. Het lichaam staat minder op spanning en zo heb je meer energie. Het lichaam haar zelfgenezende vermogen is helemaal actief en je ervaart minder lichamelijke klachten.

Mentaal en emotioneel
Ons onderbewuste stemmetje zorgt ervoor dat we de hele dag keuzes kunnen maken zonder er bij stil te staan. Wanneer je ademhaling in balans is werkt dit ten positieve door op ons onderbewustzijn. Die zit lekkerder in haar vel en zal minder snel je aan het piekeren en twijfelen zetten. Maar ook zal ze niet reageren vanuit onderdrukte emoties, want deze zijn dan vrij. Je ervaart meer rust en ontspanning. Je reageert veel positiever en zelfverzekerder, omdat je ook lekkerder in je vel zit. Ook het moeilijke denken zal verbeteren.

Wanneer je klachten ervaart dan geeft het lichaam een signaal dat het niet goed gaat en ze aandacht nodig heeft. Maar vaak weet je helemaal niet wat je dan aan moet pakken. Jij weet dit niet, maar het lichaam weet dit wel. Je hoeft er geen woorden meer aan te geven, maar je kan het overlaten aan de adem.

Aan welke klachten kan je denken?

Verschillende klachten kunnen voortkomen uit een adem wat uit balans is.
De meest voorkomende zijn:

 • Slecht slapen, vermoeidheid, burn-out
 • Onrustig en opgejaagd gevoel, hartkloppingen
 • Hyperventilatie, paniekaanvallen, angsten
 • Pijn in het lichaam
 • Niet goed weten wat je wilt
 • Moeilijk concentreren en focus houden
 • Prikkelbaar, kort lontje
 • Onrustige gedachten, sombere gevoelens
 • Verslavingen
 • Koude ledematen
 • Obstipatie
 • Moeizaam herstel na corona
 • Verminderde immuunsysteem
 • Verlaagde uithoudingsvermogen
 • Gewichtsproblemen

Door weer goed te gaan ademen:

 • Kom je weer beter met jezelf in contact door weer te voelen
 • Ervaar je meer Gods Geest
 • Schoon je jezelf zowel fysiek als mentaal/emotioneel op
 • Krijg je meer plezier in het leven
 • Bevrijding van angsten en onrustige gedachten
 • Kan je beter omgaan met spanningen en emoties
 • Krijg je meer (levens)energie en zelfvertrouwen
 • Ervaar je meer rust en ontspanning

Ik stond ooit waar jij nu staat

Het is zo verdrietig en jammer dat er zoveel vrouwen zijn die rondlopen met een onrustig en niet fit gevoel. Maar toch is het mogelijk om weer die fitte, energieke en ontspannen vrouw te worden. Weg met die onrustige gevoelens en gedachten die jou zo onzeker maken. Jij mag op een ongedwongen en ontspannen manier genieten van het leven zonder dat dit jou nog moeite kost. Het gaat je levensstijl worden. En ik kan dit beamen, want ik stond ooit waar jij nu staat: vermoeid, gestresst, overal pijntjes, onrustig, onzeker, paniekaanvallen, vreetbuien, gewicht-struggles. Ik had eigenlijk het hele feestpakket. Dit zorgde ervoor dat ik niet blij was met mezelf.

Totdat ik ontdekte dat ik mezelf toch kon helpen. Ik werd mezelf ervan bewust dat als ik zo door zou leven zoals ik deed dat ik er op mijn jonge leeftijd er nog slechter voor zou komen te staan en ik moest toen de 30 nog passeren. Mijn oma die toen begin 90 was leek nog fitter ?

Ik startte met het opschonen van mijn lichaam, versterkte mijn lichaam met onbewerkt voedsel, kon weer meer gaan bewegen en werd mij steeds bewuster van de opgeslagen en onverwerkte onrust, spanningen en trauma’s uit het verleden. Deze kon ik aanpakken met het ademwerk. Ik heb ontdekt dat ademwerk nog essentiëler is dan voeding. Daar heb ik mijn traject ook op aangepast.

Ga loslaten

☞ Ongemerkt zetten we in onze levensweg verschillende gevoelens en emoties vast. We gaan ze onderdrukken.

☞ Ik wil jou helpen meer ademruimte te geven zodat jij jouw oude emotionele gevoelens, stress en patronen mag gaan loslaten.

☞ Dit zorgt voor meer energie, minder onrust, piekeren, stress en meer ontspanning.

☞ Ook ga je beter jouw controle freak en perfectionisme loslaten.

☞ Eindelijk loslaten wat jou niet meer dient, dit geeft zoveel rust!

☞ Je wordt weer een krachtige vrouw: voel je vitaler en zowel fysiek, mentaal als ook emotioneel rustiger en ontspannender.

Wanneer je stress ervaart kan je dit terugzien in je ademhaling. Hoe en waar je ademt heeft jou veel te zeggen.
Bij stress houd je spanningen vast en dit beperkt de levens- en bewegingsenergie. Dit beperkt jou in hoe jij je fysiek, mentaal en emotioneel voelt.

 Met de adem kan jij jezelf los ‘masseren’  als het ware.

Wat is ademwerk?

De adem spiegelt hoe je leeft. De meeste vrouwen ademen onbewust te hoog, te oppervlakkig of enkel nog vanuit de angstgordel. Dit zorgt voor fysieke en mentale klachten. Denk aan vermoeidheid, lusteloosheid, (pijn)klachten, overprikkeld en een algeheel gevoel van uit balans zijn.

Ik help jou als ademcoach weer in balans te komen door weer optimaal gebruik te maken van jouw adem. Laagje voor laagje nodig ik jou uit om je oude ballast los te gaan laten. Denk aan oude gevoelens, gedachten, pijnen, trauma’s en herinneringen. Alles wat jou blokkeert mag je laten gaan zodat jouw energie weer kan gaan stromen. Dit doen we samen in vertrouwen, want het dieper gaan ademen betekend dat je meer gaat voelen en hier is doorzettingsvermogen voor nodig om herstel mogelijk te maken.

Uit ervaring blijkt dat vrouwen meer energie, rust en zelfvertrouwen ervaren in hun leven.

Een ademhalingstechniek die al jaren wordt gebruikt is de verbonden ademhaling. Het woord zegt het al verbonden adem: er zit verbinding in de in- en uitademing. Je gaat actief ademen. Tegen de normale ademhaling heen. Bewust brengen we de ademhaling even uit haar ritme.

Dit gaan we doen om zo in de wat dieper gelegen lagen van het lichaam te komen en hier beweging, dmv de ademhalingsspier, heen te brengen. Maar dat niet alleen. We brengen zo ook veel zuurstof naar alle plekken in het lichaam. Elke cel, elk orgaan krijgt een mooie extra op deze manier.

Wanneer er meer beweging en zuurstof heen gaat kan het lichaam beter gaan stromen en dit geeft energie. Onderweg kan ze obstakels tegenkomen. Denk aan vastgezette spanningen. Ook wel blokkades genoemd. Ze geeft deze met aandacht een tikje zodat ze los mag komen en met het uitademen weg mag vloeien. Opruimen dus.

Maar zo zijn er nog meerdere technieken waar ik gebruik van kan maken. Denk aan de Wim Hof techniek en hartcoherentie bijvoorbeeld.

De Wim Hof techniek is vooral voor het boosten van je fysieke gezondheid en hartcoherentie techniek is voor het verbeteren van hartcoherentie zodat je rustiger gaat ademen wat jou helpt te ontspannen wanneer je opgejaagd of onrustig bent.

Hoe werkt ademcoaching?

Ademcoaching is zeer effectief om je ballast kwijt te raken en lichter in het leven komen te staan. Het geeft je letterlijk ook meer lucht, ruimte en verlichting.

De tijd waarin wij leven is behoorlijk snel, gejaagd en stressvol. Dit heeft invloed op ons welzijn en hoe wij ademen. We houden de adem in om door te gaan, om niet te voelen wat er daadwerkelijk aan de hand is en we zetten ons zo vast in standje overleven. We weten immers niet hoe we anders door moeten.

Doordat je bewust gaat ademhalen zet je jouw lichaam aan het werk. Door de beweging die ontstaat ga je op verschillende lagen een stroming op gang brengen. Ook komt er meer zuurstof naar de cellen wat ervoor zorgt dat je fysiek, mentaal en emotioneel fitter wordt.

Wanneer de stroming beperkt wordt door een blokkade kunnen we hier naar toe ademen en haar aandacht geven zodat ze los kan laten. Het hele lichaam komt weer in beweging en de energie begint te stromen. Fijn, want onderweg neemt ze mee wat jou niet meer dient. En dit zonder zelf te hoeven weten wat er niet meer toe doet. Hoe fijn is dat!?

Het geeft jezelf lucht en ruimte en je komt weer in beweging. Ook kan je jezelf trainen weer je stem te gebruiken en van jezelf te laten horen.

De technieken die ik gebruik zijn de verbondenadem, Wim Hof ademoefening en hartcoherentie.

✔️ Vooraf hebben we een intake, bekijken we jouw doelen en thema’s en analyseer ik jouw ademhaling

✔️ We bespreken een plan van aanpak en gaan aan de slag met de ademsessie

✔️ Na de ademsessie bespreken we de ervaring na en bekijken we wat jij nodig hebt en ik geef je een oefening mee naar huis

Voor wie geschikt?

Jij bent een bewuste vrouw, wil volop in het leven staan, maar je wordt beperkt door klachten waar je niet 1 2 3 de vinger op kan leggen. Je bent iemand die bewust en gezond in het leven wilt staan of je wilt hier juist aan gaan werken.

Jij voelt dat er meer in jezelf zit dan wat je er tot nu toe uit kan halen. Of je herkent jezelf niet meer in het beeld wat je van jezelf hebt en wat je graag wilt zien en voelen.

Jij bent klaar voor de volgende stap: werken aan je innerlijke ik. Dit zodat jij weer die vrolijke, ondernemende en enthousiaste vrouw kunt zijn die je van binnen wel voelt, maar nog (meer) tot uiting komt. Jij wilt rust, ontspanning en meer zelfverzekerd zijn. Jouw perfectionisme en controlefreak loslaten en de overige ballast die jou niet meer dient.

Ademcoaching is voor iedereen die bewust aan haar gezondheid wil werken en voelt dat ze hier meer uit kan halen.

Meer halen uit jezelf, bedrijf, werk, gezin en je vrije tijd! Hoe fijn is dat.

Weg met die beperkingen. Het is tijd voor meer balans en plezier in het leven.

Jouw investering

Aanbod

 • Intake met een ademsessie €160.- 
 • Vervolg ademsessie €95.- *
 • Koud water dip natuurwater bij Nulde €85.- of duo €47. p.p.

* Extra optie
> Voor slechts €47.- boek je er een koud water dip in bad bij

> Of geniet van een ontspanningsmassage na jouw ademsessie en/of koude training

>> Wil je gebruik maken van een korting? Vraag dan naar de mogelijkheden.

✔️ Zorg voor makkelijk zittende kleding

✔️ De ademsessies duren 60 – 75 minuten

✔️ Behalve de eerste, deze is +/- 120 min

✔️ Eet niet teveel vooraf

Start hier

Je kunt direct jouw eerste afspraak inplannen of je vraagt eerst een gratis kennismakingsgesprek aan.

Na de eerste ademsessie bespreken we wat jij graag wilt qua vervolg. Er is veel mogelijk. Ook icm voedingsadviezen.

Dit ben ik!

Mijn naam is Barbera Hendriksen de vrolijke ademcoach en ontspanningsmasseur. Naast natuurvoedingsdeskundige ben ik mezelf gaan verder ontwikkelen en uiteindelijk ook ademcoach en ontspanningsmasseur geworden. Ik mijn praktijk richt ik mij nu alleen nog op de adem en geef ik ontspanningsmassages. Het stukje voeding mocht ik in januari 2024 loslaten van de Heer.

Enkele jaren geleden wilde ik meer over weten over het ademwerk en ben mij er in gaan verdiepen. Ik kwam tot de ontdekking dat er diep in ons binnenste blokkades kunnen zitten die ons leven beperken. Dit deed mij besluiten om de opleiding tot ademcoaching te gaan doen en oow wat ben ik hier blij mee. Ik heb veel mogen leren en ontdekken over de kracht van de adem en alles hierom heen. In februari mocht ik als natuurvoedingsdeskundige stoppen in de praktijk en ontspanningsmassages gaan geven, na het volgen van weer een nieuwe opleiding en reis.

Doordat ik aan mezelf heb gewerkt ben ik wie ik nu ben. De ambitieuze fitte vrouw met haar eigen bedrijf, haar gezin en ik heb tijd en energie over om leuke dingen voor mezelf te doen. Ik voel mij energiek en happy. Ik ben in balans.

Ik wil daarom jou helpen om ook weer die ambitieuze vrouw te worden die met meer balans, rust en ontspanning in het leven kan staan zodat jij ook jouw business, werk, gezin of andere belangrijke functies kan runnen.

Vertrouwen en een goed gevoel hebben over mij en mijn aanbod is belangrijk als je start met ademcoaching of wilt komen voor een ontspanningsmassage. Daarom zal ik altijd eerst een gratis telefonisch gesprek aanbieden zodat jij kan ervaren of er een klik is.

Het is veilig bij mij om volledig jezelf te zijn.

Enkele ervaringen van andere klanten

Het is het waard

Ik help jou graag weer het leven te leiden wat jij voor ogen hebt. Met meer rust en ontspanning zodat je zowel mentaal als fysiek sterker wordt.

Stop met aanmodderen en losse flodders schieten.

Kies voor ademen, kies voor leven! Of kies voor iets anders uit mijn aanbod.

Plan hier jouw ademsessie, trilsessie, koude training of massage

Jij kan niet meer wachten..

Wil jij aan de slag met de kracht van jouw adem? Of wil je iets anders uit mijn aanbod volgen?

Neem hier contact met mij op of vul het formulier in en ik neem contact met jou op voor een gratis kennismaking.

Ik ga graag met jou aan de slag om je te laten ervaren hoe krachtig jij eigenlijk wel niet bent.

Hopelijk tot snel lieve vrouw, je bent het waard!

  Meest gestelde vragen

  Voor wie is ademwerk geschikt?

  Voor iedereen, hier is geen leeftijdbeperking aan gebonden

  Hoelang duurt een ademsessie?

  Een eerste keer duurt ongeveer 1.75 uur en opvolgende sessies ongeveer 1.15 uur

  Hoeveel ademsessies zijn er nodig voor een goed effect?

  Meestal zijn er 3 – 6 sessies nodig. Het is per persoon verschillend en afhankelijk van jouw doelen en thema’s.

  Ik ben bang dat ik ga hyperventileren.

  Hyperventilatie is erg vervelend, maar het gevolg van verkeerd ademhalen. Juist werken aan de adem zal verlichting of herstel geven, omdat je ruimte schept in het lichaam waardoor de ademhaling weer normaliseert.
  Het is goed om d.m.v. ademcoaching aan de slag te gaan en te ontdekken waar de blokkade zich bevindt zodat je het patroon kan gaan doorbreken.

  Ik heb astma..

  Mensen met astma hebben veel baat bij ademwerk. Ze gaan hun longcapaciteit verhogen en gebruiken.

  Heb ik een verwijzing nodig en wordt het vergoed?

  Je hebt geen verwijzing nodig van je (huis)arts.
  De diensten van Bewust Beter worden niet vergoed door de zorgverzekering.

  Moet ik de rest van mijn leven sessies blijven volgen?

  Nee, dat hoeft zeker niet. Al vinden de meeste mensen het prettig om geregeld even een apk’tje te komen doen. Even lekker alle ballast weer overboord gooien.
  Ook gebeurt het dan mensen er een gewoonte van maken om even een ontspannen moment voor zichzelf van te maken. Net zoals je doet bij de schoonheidsspecialiste bijvoorbeeld.

  Ik wil graag een combinatie van ademwerk en voedingsadviezen.

  Dat is mogelijk. Je kan het Healthy Reborn programma volgen waarin we aan de slag gaan met het totaalplaatje volgens de methode van Bewust Beter. Dat betekend dat je zowel fysiek als mentaal en emotioneel gaat opruimen en vanuit daar het lichaam gaat aansterken en ondersteunen. Je leert meer over gezondheid, voeding en keuzes maken die een positieve uitwerking hebben op jouw lichaam. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

  Moet ik perse ook christen zijn om ademsessies te volgen bij jou?

  Dat zeker niet, iedereen is welkom. Zelf heb ik inderdaad een christelijke achtergrond en werk ik ook vanuit christelijk perfectief, maar dit houdt niet in dat ik het Woord verkondig tijdens mijn werk.

  Ik lees iets over een trilsessie, wat houdt dit in?

  Dit is een methode die helpt diepliggende spierspanning, veroorzaakt door inspanning, stress of trauma, los te laten. Door middel van een natuurlijk trilmechanisme in spier- en bindweefsel wordt spanning afgevoerd en zal er weer ruimte komen voor herstel en veerkracht. Je helpt hier de psoasspier te ontladen waar ook trauma, stress en negatieve herinneringen opgeslagen zitten. Trilsessies ondersteunen ook weer het ademwerk.

  Werk je ook met mannen?

  Nee, ik werk in mijn praktijk alleen met vrouwen.

  Mijn vraag staat hier niet bij

  Wanneer je een andere vraag hebt kan je mij een mail sturen. Mail jouw vraag naar info@bewust-beter.nl. Ik beantwoord buiten de vakanties om mijn mail altijd op mijn werkdagen ma, di, do en vrij.