Volg jouw eigen online ademsessie

Volg gewoon gemakkelijk en vertrouwd vanuit huis onder mijn begeleiding.

Verlang jij ernaar...

dat je echt rust en ontspanning kan ervaren? Dat dit je ook meer energie, kracht en zelfvertrouwen geeft? Zodat spanningen en stress ook kunnen afnemen? En hoe fijn is het als jij je gezond, fit en gelukkig mag voelen en hierna kan leven? Dat je dit uit mag stralen naar jouw omgeving, want wanneer we beter in ons vel zitten geven we deze positieve vibe door.

Maar je weet niet hoe

 • je de onbewuste spanningen moet releasen?
 • jij je kan transformeren naar een next level waar je wel behoefte aan hebt?
 • jij jouw krachten kan ontdekken die nu niet zichtbaar zijn?
 • je weer beter kan voelen wie je echt bent en hoe het met je gaat?
 • je niet meer steeds maar van alles ‘moet’ van jezelf?
 • je spanningen,emoties of trauma’s moet gaan loslaten?
 • je kan werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling?
 • je weer in verbinding kan komen met jouw innerlijke ik/kind?
 • jij weer liefdevol naar jezelf kan kijken?
 • Je niet meer zo’n controle freak hoeft te zijn?

Ik ga je helpen om jouw eerste stap van deze prachtige reis qua persoonlijke ontwikkeling te gaan zetten.
Hier heb je de rest van je leven profijt van, want wat opgeruimd is is permanent weg.

Ga loslaten

☞ Ongemerkt zetten we in onze levensweg verschillende gevoelens en emoties vast. We gaan ze onderdrukken.

☞ Ik wil jou helpen meer ademruimte te geven zodat jij jouw oude emotionele gevoelens, stress en patronen mag gaan loslaten.

☞ Dit zorgt voor meer energie, minder onrust, piekeren, stress en meer ontspanning.

☞ Ook ga je beter jouw controle freak en perfectionisme loslaten.

☞ Eindelijk loslaten wat jou niet meer dient, dit geeft zoveel rust!

☞ Je wordt weer een krachtige vrouw: voel je vitaler en zowel fysiek, mentaal als ook emotioneel rustiger en ontspannender.

Jouw ademhaling laat zien hoe je leeft

Wanneer je stress ervaart kan je dit terugzien in je ademhaling. Hoe en waar je ademt heeft jou veel te zeggen.
Bij stress houd je spanningen vast en dit beperkt de levens- en bewegingsenergie. Dit beperkt jou in hoe jij je fysiek, mentaal en emotioneel voelt.

Met de adem kan jij jezelf los ‘masseren’  als het ware.

Wat is verbonden ademen?

Een ademhalingstechniek die al jaren wordt gebruikt.

Het woord zegt het al verbonden adem: er zit verbinding in de in- en uitademing. Je gaat actief ademen. Tegen de normale ademhaling heen. Bewust brengen we de ademhaling even uit haar ritme.

Dit gaan we doen om zo in de wat dieper gelegen lagen van het lichaam te komen en hier beweging, dmv de ademhalingsspier, heen te brengen. Maar dat niet alleen. We brengen zo ook veel zuurstof naar alle plekken in het lichaam. Elke cel, elk orgaan krijgt een mooie extra op deze manier.

Wanneer er meer beweging en zuurstof heen gaat kan het lichaam beter gaan stromen en dit geeft energie. Onderweg kan ze obstakels tegenkomen. Denk aan vastgezette spanningen. Ook wel blokkades genoemd. Ze geeft deze met aandacht een tikje zodat ze los mag komen en met het uitademen weg mag vloeien. Opruimen dus.

Hoe ontstaan blokkades?

Blokkades zijn opgebouwde spanningen die door de jaren heen zijn opgeslagen in het lichaam. Dit kunnen grote, maar ook kleine spanningen, gevoelens en/of trauma’s zijn.

Ze worden vastgezet in ons lichaam, want we moeten immers doorleven. Soort overlevingsmechanisme.

Vaak is er ook geen tijd gegund om ruimte en tijd vrij te maken om de vervelende gebeurtenis, spanning, trauma oid aandacht te geven zodat ze verwerkt kan worden. Eigenlijk zijn het onverwerkte emoties die wachten tot dat er actie wordt ondernomen. En zolang er geen actie ondernomen wordt veroorzaken deze blokkades diverse klachten. Ze hindert namelijk de doorstroom in het lichaam. Zowel op fysiek, mentaal, emotie als spiritueel niveau.

Enkele voorbeelden waardoor je een blokkade kan ontwikkelen:

 • Je bent als kind hard gevallen, je hebt pijn en moet huilen. De reactie van de volwassenen was dat je snel je tranen weg moest vegen, niet moet huilen, want je bent immers een groot kind.

 • Of je bent als kind eens vergeten opgehaald te worden bij school en de angst sloeg je om het hard

 • Bij verlies van een dierbare. Na het verlies moet je snel je werk- en gezinsleven weer oppakken en weer doorrrr

 • Je hebt dominante volwassenen om je heen gehad wat jou klein en onzeker heeft gemaakt

 • Bij seksueel misbruik

 • De onzekerheid, druk en angst van corona

 • De lijst kan ik zolang maken als de dag duurt.. vul zelf maar in wat voor jou niet prettig was in het leven

Hey, ik ben Barbera

Ik ben er van overtuigd dat we aanspraak kunnen maken op ons zelfgenezende vermogen.

Tientallen jaren heb ik gedroomd van een leven zonder stress, vermoeidheid, pijn- en andere lichamelijke klachten.

Ik legde mij niet neer bij het feit dat ik op jonge leeftijd al zo in de greep werd gehouden door deze klachten en het mijn dagelijkse leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ik bleef zoeken naar de diepere wortel van deze klachten. Ik wilde ontdekken waarom mijn klachten er waren, want ik geloofde niet in louter toeval of pech.

Ik was mijn extreme vermoeidheid, pijn in mijn lijf, vele lichamelijke klachten, paniekaanvallen en hyperventilatie helemaal beu. Ik trok het ook niet meer en daarnaast was ik er zeker van dat klachten ergens mee verband moeten hebben, want anders was er ook geen disbalans. Het was namelijk niet iets erfelijk bepaald door een afwijking oid.

Door de jaren heen heb ik mezelf getransformeerd van een oververmoeide en nog meer overprikkelde huisvrouw zonder werk naar een ambitieuze vrouw en moeder die zowel haar bedrijf als haar gezin runt.

Ik draai weer mee in de maatschappij, geniet van mijn gezin, werk en kan de ballen weer in de lucht houden. Dit zonder mijn lastige ‘2e ik’: de dwangmatige controle freak & perfectionisme. 😉

Jaa, want ik was een behoorlijke perfectionist die de controle niet los durfde te laten. Ik kon het simpel weg niet. Hierdoor moest ik onwijs veel van mezelf en ik dacht dat ik hierdoor grip had op mijn leven en het mij een goed bevredigend gevoel zou geven.

Mijn droom: elke ambitieuze vrouw weer met meer rust en ontspanning te laten shinen. Dit zodat ze niet meer geleefd wordt door stress, spanningen, onzekerheid en maar van alles te moeten. 

Een lijst aan klachten hield mij in haar greep

Naast de vermoeidheid en de pijn aan mijn hoofd en spieren had ik ook veel last van mijn darmen. Vaak buikpijn, krampen, diarree en een opgeblazen gevoel. Helaas hield het ook hier niet bij op. Ik kon op dat moment wel een a4tje vol schrijven met allemaal klachten hier om heen.

De lijst werd steeds langer. Denk aan overmatig transpireren, allergieklachten, slechter zien, huidproblemen, prikkelbaar/kort lontje, opgejaagd gevoel en ga zo maar door. Ik was volkomen opgebrand, uitgeput en stond letterlijk en figuurlijk op standje overleven. En dat terwijl ik zo graag wilde leven, bruisen van energie en vooral weer gewoon een dag doorstaan.

De druppel was dat ik uit het niets een paniekaanval kreeg en zo enkele jaren belast was met hyperventilatie icm de paniekaanvallen. Aan de buitenkant was dit niet aan mij te zien, ik wist dit goed verborgen te houden. Maar van binnen was er grote onrust. Ik kon soms bijna niet meer slikken en heb vele malen gedacht dat ik dood zou gaan.

Ik heb bij verschillende psychologen en ontspanningstherapeuten gelopen, maar ik kwam hier niet verder. Ik kon namelijk niet bedenken waarom ik niet fit was en zo’n opgejaagd gevoel ervoer. En hoe meer ik focuste op de ontspanningsoefeningen des te meer kreeg ik last van de paniekaanvallen. Het maakte mij vaak alleen maar onrustiger, want ontspannen lukte simpelweg gewoon niet.

Door mijn levensstijl aan te pakken ging het al snel een stuk beter, maar toch kreeg ik niet de volledige grip op mijn onrust. Ook merkte ik dit bij sommige vrouwen in mijn praktijk op als natuurvoedingsdeskundige. Er moest iets zijn dat het lichaam verborgen hield. Ik wilde hier meer over ontdekken.

8 woorden die wat meer over mij zeggen: kletskous, beweeglijk, twix, natuur, christen, moeder, structuur, gezelligheid

Verlang jij ook naar..

 • Rust en ontspanning?
 • Minder controle behoefte?
 • Minder perfectionistisch zijn?
 • Meer balans in je leven?
 • Meer zelfvertrouwen?
 • Minder angst en paniekgevoelens?
 • Jezelf accepteren en goed vinden zoals je bent?
 • Loslaten van schuldgevoelens?
 • Weten wat je wilt?
 • Liefde kunnen geven en/of ontvangen?
 • Je emoties kunnen uiten?
 • Jezelf of een ander vergeven?
 • Het leven te accepteren zoals ze is?
 • Niet meer genoegen nemen met weinig plezier en vreugde?
 • Niet meer twijfelen?
 • Minder hard vechten en doorzetten?
 • Meer positiviteit voelen?
 • Een next step/level in jouw carrière of relaties?
 • Minder chaotisch zijn?
 • Sterkere wil?

Enkele ervaringen van andere klanten

Wat kan je verwachten

Deze ademsessie ‘verbonden ademen’:

 • Geeft meer inzicht over de kracht van de adem

 • Je leert over de functie en effect van de verbonden adem

 • Gaat opzoek naar je eigen intentie om de verbonden adem te volgen

 • Ik neem je mee op reis met de verbonden adem voor meer energie, rust, minder stress en spanningen

 • D.m.v. de verbonden adem zet je heling in op fysiek, mentaal en emotioneel gebied

 • De ademsessie is een on demand sessie die je op jouw tijd kan volgen

 • Ik coach vanuit een christelijke visie
Hoe je de verbonden ademhaling ervaart is per persoon en ook per dag verschillend. Zo kan de ene persoon direct ontspanning ervaren en heeft de ander direct een doorbraak.
Oude emoties, patronen, gevoelens, stress en spanningen, overtuigingen kunnen loskomen.
De ademoefening heeft direct effect op je fysieke, mentale, emotionele en spirituele vlak. Maar je hoeft hier niet altijd direct iets van te merken.

Online ademsessie als volgt:

 1. Uitleg wat de kracht van ademen is t.o.v de verbonden ademhaling

 2. Jij bedenkt een passend persoonlijk thema/doel/intentie om de oefening mee uit te voeren

 3. Ik bereid jou voor op de oefening en vertel je precies wat je kan verwachten

 4. Vooraf geniet je van een heerlijke bodyscan

 5. Je ervaart onder mijn begeleiding en fijne muziek deze ademhalingsoefening die ongeveer een 25 minuten zal duren

Ben je nieuwsgierig geworden?

Volg jouw eigen online ademsessie

Pak jouw kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de kracht van de adem.

Meest gestelde vragen

Voor wie is deze ademsessie geschikt?

Voor iedereen. Er is ook geen leeftijdsbeperking aan gebonden.
Let wel: bij zware psychische aandoeningen en gebruik van zware medicatie raad ik aan om enkel onder fysieke begeleiding te starten ipv online.

Ik ben bang dat ik ga hyperventileren.

Hyperventileren is erg vervelend, maar is het gevolg van verkeerd ademen. Juist werken aan de ademhaling zal herstel of verlichting geven, omdat je ruimte schept in het lichaam waardoor de ademhaling weer normaliseert.
Het is goed om d.m.v. de verbonden ademhaling hiermee aan de slag te gaan en te ontdekken waar de blokkade zich bevindt zodat je het patroon kan doorbreken.

Ik heb astma..

Mensen met astma hebben veel baat bij het ademwerk. Ze gaan hun longcapaciteit verhogen en gebruiken.

Is het zweverig of occult?

Absoluut niet. Ik werk niet met zweverige of occulte diensten, omdat ik mezelf hier ver vanaf wil houden.
Het is ook geen vorm van hypnose oid. Mocht je twijfels of vragen hierover hebben, mail mij dan even. Bespreken we even jouw twijfel of angst.

Wat heb ik nodig voor deze online ademsessie?

 • Een fijne stoel, bed, matje of bank. Mijn voorkeur gaat naar het bed of een matje op de grond. Zo kan je vrij bewegen als er behoefte naar is.
 • Glas drinken voor erna
 • Lege blaas voor we starten
 • Geen volle buik, want dat is geen pretje
 • En natuurlijk je pc, laptop, mobile, tablet mét geluid 😉
 • Je kan ook oortjes indoen voor het geluid