Ervaringen

Lees hier de ervaringen van de vrouwen die jou voor gingen

Anoniem

Ademwerk 

Dankjewel lieve Barbera, voor alles. Ik kwam bij je met het verlangen om spanning en trauma wat nog in mijn lichaam zat los te gaan laten, en om rust, vrede en ontspanning te kunnen ervaren binnenin mij. Ik wilde dat zo graag maar na verschillende dingen geprobeerd te hebben wist ik echt niet wat me nog ging helpen om daar te komen. Het voelde soms als zo ver weg, alsof rust en ontspanning niet voor mij was. Ben zo dankbaar dat God me naar jou heeft gebracht.
De eerste keren vond ik het allemaal heel spannend, en kwam ik ook met een gigantische spanning in m’n lijf naar je toe. Dank voor de liefdevolle en fijngevoelige manier waarmee je me daarin ook begeleid hebt. En ook voor je geduld, maar tegelijkertijd je enorme aanmoedigingen en je wijzen op Jezus tijdens de sessies.
Het was soms echt een gigantische strijd, maar mijn last is weg. Jezus had het al gedragen, maar ik hield het nog vast. Ik kan nu ontspannen, en ik voel de energie en het leven weer stromen. Wat een zegen.
Jehova Rapha, Jezus is mijn Geneesheer, en Hij gebruikte jou in mijn proces van herstel.
Enorm bedankt, en veel Zegen in alles wat je doet! Liefs

Anoniem

Ademwerk 

Heb het afgelopen jaar meerdere sessies mogen doen bij Barbara en ben er zo door geholpen.
Ik kwam bij Barbara op het laatste station van mijn reis om te herstellen van burn-out/ ptss klachten/ trauma herstel.
Ik heb zo ervaren hoe de kracht van de Heilige Geest mij door dit proces van heling heeft geleid door Barbara heen. Dit maakte het proces toch licht en ontspannen ondanks de soms heftige emoties en gevoelens.
Dankjewel lieve Barbara, de combinatie van jouw liefde, jouw geloof én je nuchterheid is zo verfrissend. Ik zal je altijd dankbaar zijn voor het geduld waarmee je een stukje met me mee hebt gewandeld.

Elza Bossenbroek

Ademwerk en Healthy Reborn programma

“Lieve Barbera,
Middels dit schrijven wil ik je enorm bedanken voor alles wat je voor mij hebt mogen betekenen.
Gelijk schiet door mijn hoofd de eerste keer dat ik naar je schreef. Ik voelde me een “wrak”.
Ik had ontzettend veel hoofdpijn, zere spieren, voelde me moe, futloos, gestresst, kwam stijf uit m’n bed, alles deed me zeer en zoveel dingen meer. Ik was de vrouw die echt al zoveel had geprobeerd. De osteopaat bezocht, de fysio bezocht, verbetering gezocht d.m.v. sporten, ik liep bij een natuurgeneeswijze, ik had onderzoeken gehad bij de dokter maar dit alles zonder resultaat.
Toen tipte iemand me over jou. Ik bezocht je site en downloadde je gratis e-book. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik schreef alles op en werd daardoor bewust van alles wat er door m’n hoofd ging en waar ik geen aandacht aan gaf. (Weet ik nu achteraf) Ik besloot je te mailen en jij gaf aan dat je me verder kon helpen. Ik was een vrouw die dat wel wilde geloven maar het eigenlijk niet kon.
Van de zomer ging ik overstag en besloot ik je Healthy Reborn na lang wikken en wegen te gaan volgen. Zoveel van geleerd! In verband met een glutenallergie had een diëtist me ooit verteld wat ik allemaal niet mocht eten. Doordat ik een druk gezin heb kwam ik er niet aan toe uit te zoeken wat ik dan wel mocht. Dit had Barbera allemaal gedaan in haar programma. Ik volgde het programma samen met m’n man zonder verwachting,  maar wow; ik werd verrast. Er ging een wereld voor me open wat betreft de manier van eten. Ik voelde me altijd beperkt en wat at ik eenzijdig. En nu;  wat mag ik toch veel..en wat heerlijk, en ook nog eens gezond! Daar profiteert inmiddels m’n gezin en familie van mee. Langzaam begon ik me zowaar beter te voelen.
M’n paracetamol ging als eerste de deur uit? Ik had de lat hoog gelegd, want als ik verbeter, kan het altijd nog een beetje meer! Na het Reborn programma en het gratis e-book besloot ik ademsessies te volgen.
Ik dacht dat ik bepaalde gebeurtenissen uit m’n leven goed verwerkt had. Met het volgen van de ademsessies werd ik ermee geconfronteerd zonder dat ik er op voorbereid was. Soms was ik ook verbaasd over wat er langskwam. Vervolgens mocht ik het loslaten. Ja, ik adem weer in alle opzichten! Elke dag houdt ik dit zinnetje uit een van je video’s voor ogen: zorg dat je elke dag iets doet waar je van geniet! Dit doe ik inmiddels zonder moeite. En naast m’n drukke gezin heb ik momenten dat ik niets hoeft en denk; waar zal ik nu eens van gaan genieten?! De weg is lang geweest maar het zeer zeker waard!
Ik ben elke avond dat ik naar bed ga dankbaar voor hoe ik me voel, en als ik fit uit bed stap; alle eer aan God! Na Hem..bedankt lieve Barbera!”

Hendriët Lokhorst

Ademwerk en Healthy Reborn programma

“Ik kwam bij Barbera omdat mijn ademhaling erg oppervlakkig was en ik had erg veel pijn in m’n onderrug. Eigenlijk had ik haar ‘toevallig’ gespot op insta. We hebben een heel prettig telefoongesprek gehad en toen zijn er daarna gave dingen gebeurt: ik heb bijzondere ademsessies mogen doen, waarin veel los kwam. Confronterend, maar goed. Bevrijdend. Ik heb bijzonder ervaringen van God mogen ervaren in Woord en beelden. Door de gesprekken erover ben ik echt gegroeid in mijn geloof. Heel dankbaar voor!

Het Healthy reborn programma wat zij ook aanbiedt zit goed in elkaar en maakt je gezonder en fitter! Zelf vind ik het lastig om het daarna op juiste wijze op te pakken, maar Barbera kan daar zeker bij helpen!

Ik vond het een erg waardevol tijd! God dank voor deze ontmoetingen en gesprekken!”

Rianne Vedder

Ademwerk

“De klachten waarvoor ik bij Barbera kwam was voor veel onrust in mijn lijf en hoofd. Ik had veel angsten en voornamelijk voor de dood. Soms triggerde er iets in mijn lijf en kreeg ik last van paniekaanvallen en hyperventileren. Ik kon het niet altijd benoemen en zeggen, het was een gevoel. Door de ademsessie gebeurde er veel in mijn lijf maar ik merkte dat er veel loskwam en ik veel los kon en mocht gaan laten. Wat een verademing was en is dat!

Ik zit nu goed en lekker in mijn vel en dit komt mede door de sessies die ik bij jou heb mogen volgen.

Er is veel gebeurd en ik heb veel los mogen laten. Ik wist van tevoren niet hoeveel ademwerk kon betekenen. Maar dat dit heel belangrijk is ben ik nu zeker achter gekomen. Ook de online sessie gebruik ik als ik merk dat ik het nodig heb! En vooral dat we God erbij hebben mogen betrekken gaf een extra toegevoegde waarde!”

Marja vd Zee

Vrouwenverbinding

‘De ademoefening ging heel goed en mijn lichaam begon enorm te schudden. Ik weet uit ervaring dat de Heer dan in mij aan het werk is.
Bij de ontspanning kwam er diep verdriet. Ik kan dus niet ontkennen dat er iets is gebeurd!

Wat ik geweldig vond was de geur van het bos, het tjilpen van de vogels, deze oefening in de natuur doen is zeker een pré. Jouw manier van begeleiden is ook echt fijn. Je had het enorm druk met alles wat er gebeurde maar bleef rustig en hield de overhand. Zeker in de emotie en ontspanning wist je goed de regie te houden.’

Marijke

Vrouwenverbinding

‘Ten eerste het meewerkende weer en de prachtige locatie. Zo voedend en rustgevend. Ik voelde me vooraf echt naar deze bijeenkomst toe getrokken.

Wat was je relaxed en wat nam je de tijd. Ook al deden we er een uur langer over, je bleef rustig! Heel fijn!

Ik had iets in gedachten van ‘de controle loslaten’ maar ik kwam uit op het altijd maar zorgen voor iedereen en dat God zei: Ik zorg voor jou. 

Ik had nog een drukke zaterdag voor de boeg, ik was wat wazig en best moe. 

Ik weet niet wat het me verder brengen zal, maar af en toe hoor ik: Ik zorg voor jou. En dat is rustgevend. Ik wist het al, nu voel ik het.’

M.

Vrouwenverbinding

‘Ik vond het een prettige ervaring en leuk om hierbij ook andere vrouwen te leren kennen. Je merkt dan dat iedereen zijn eigen proces in het leven loopt.

Ik vond het in ieder geval heel fijn, je komt dicht bij je gevoel en ik heb de aanwezigheid van God sterk ervaren wat voor mij een bemoediging was.’

B.

Vrouwenverbinding

‘Tijdens de verbonden ademhaling liet Jezus mij een houten kistje zien. Het kistje was aan het rotten en daardoor zwartig en aan het afbrokkelen.
Hij liet me zien dat ik dit kistje dichtbij mijn hart droeg. In dit kistje zaten alle keren dat ik gekwetst, afgewezen of verraden was. Ik droeg dit bij mijn hart om mij zelf er aan te herinneren dat ik niemand echt toe moet laten uit bescherming.
Toen liet Hij zijn dat ik het kistje los mag laten en aan Hem mocht geven. Hij plaatste toen Zijn hand op de plaats waar ik het kistje droeg. Als ik Zijn hand toe zou laten op die plek in plaats van het kistje, kan ik iedereen toelaten vanuit Zijn liefde en kan ik niet geraakt worden omdat Zijn hand mij beschermd.
Of ik het kistje echt al losgelaten heb weet ik niet zo goed. Maar ik weet zeker dat dit een begin is van het proces om Hem en anderen weer toe te kunnen gaan laten en te vertrouwen.
En controle los te laten en Hem te laten strijden in plaats van zelf alles krampachtig vast te houden. Je bent een fijne lieverd, die mensen ziet en er voor ze is. Nogmaals dank!’

Cindy

Vrouwenverbinding

‘Ik had de week ervoor al een 1 op 1 ademsessie bij je gehad en daar gebeurde veel. Heel veel.. het was ook heel kwetsbaar. Daarom vond ik het erg spannend om het nu samen met andere vrouwen te gaan ervaren maar iets zei mij gewoon te gaan dus deed ik dat.
Ik heb er geen moment spijt van gehad. Wat was het heerlijk in het bos, de fluitende vogels en het zonnetje. En dan samen. Zo mooi verbonden eigenlijk. We ondergingen het allemaal. Zo bijzonder..?
En dat briesje….? Glorious!
Nogmaals bedankt voor je lieve, maar ook de juiste woorden op de juiste momenten. 
Ik heb weer iets het juiste plekje kunnen geven. Iets kunnen loslaten. Weer een stukje vrijer..?’

Ademwerk

Rinette Schuit

Ademwerk

‘Als je, je niet fijn voelt en klachten ervaart zoals stress, opgejaagd gevoel, veel angstgevoelens en gedachten en ga zo maar door ga je opzoek naar iets wat je helpt om daarvan af te komen.

Na veel zoeken (én heel veel geprobeerd te hebben) kwam ik via een winactie terecht bij Barbara van Bewust Beter. Ik had nog nooit een ademsessie gedaan of er überhaupt van gehoord. Nieuwsgierig heb ik mijn eerste afspraak ingepland.

Na de uitleg en een korte kennismaking begon het echte werk de ademsessie.

In één woord; wauw! Wat dat met je kan doen, je lichaam ruimt echt letterlijk op.

Het voelde als een enorme opluchting na elke sessie weer. Ik ben met de sessies die ik heb gedaan echt een stukje verder gekomen. Het heeft mij meer gebracht dat ik had gehoopt. Voor mijn gevoel ben ik uit mijn vicieuze cirkel gekomen!!!

De begeleiding van Barbara voelt erg vertrouwd en ze stelt je fijn op je gemak. Het was prettig om alles te bespreken.

Wat ik vooral bewonderenswaardig vind aan Barbara is dat ze alles in de Handen van onze God legt en dat daaruit ook altijd iets moois mag voortkomen! In dat vertrouwen je werk doen is prachtig.

Bedankt voor alles tot zover! Lieve groet, Rinette

Marieke Blotenburg

Ademwerk

‘Ik was al enige tijd onrustig in m’n lijf en in m’n hoofd, totdat op een dag de bom barstte na een gebeurtenis. Dit kon zo niet langer meer en ik moest hier iets mee doen.

Toevallig kende ik Barbera van gezicht van de middelbare school. Alsof het zo moest zijn! Een paar weken voordat mijn innerlijke bom barstte kwam ik Barbera toevallig tegen en kwam ik erachter wat voor werk zij doet. De dag waarop ik besloot dat het zo niet langer kon heb ik haar ook gelijk een voor mij wanhopige mail gestuurd of ze mij kon helpen.

Ik had al jaren snel last van mijn buik/ darmen bij bepaalde situaties. Na 1 of 2 keer deze ademsessies te hebben gedaan heb ik geen buikpijn meer gehad!! Ook voelde ik meer rust in mijn lijf/hoofd nadat ik was geweest, alsof er een stukje last van me was afgevallen. Thuis kan ik de ademsessies ook zelf doen met een opname van Barbera, het voelt dan net of ze er echt bij is.

Ik heb me altijd veilig en vertrouwd gevoeld bij Barbera. Op momenten dat ik het volgens mezelf niet goed genoeg deed, stelde ze mij ook altijd gerust.

Aanrader? Jazeker!!
Omdat het ademwerk nog vrij onbekend is moet je even uit je comfortzone, maar als je niks te verliezen hebt dan kom je er snel genoeg achter dat je de juiste keus hebt gemaakt.’

Nellie Mertens

Ademwerk

Nellie heeft voor haar ademwerk het fit-traject gevolgd en aansluitend zijn we gestart met ademwerk.

‘Voordat ik met ademwerk startte kon ik geen rust vinden en stond ik altijd aan. Ik stond er eerst wat sceptisch tegenover het ademwerk, want het leek me niet iets voor mij. Maar toen Barbera mij er over vertelde werd ik toch wel nieuwsgierig

Ik kon/mocht tijdens de ademsessies zoveel loslaten aan spanning en ballast. Het voelde voor mij als een bevrijding.

Ik heb het als heel plezierig en fijn ervaren dat Barbera mij heeft geholpen om te komen waar ik nu ben. Ik heb haar daarom al aangeraden bij andere vrouwen (ik gun het iedereen van harte)’

Carmina Wassink

Ademwerk

Vandaag heb ik een hele fijne sessie mogen ervaren bij Barbera. Ten eerste was ik erg nieuwsgierig naar het ademwerk en wat deze sessie met mij zou doen. Daarnaast merkte ik dat ik in mijn dagelijkse leven opzoek ben naar meer rust in mijn hoofd.

Samen met Barbera zijn we daar dieper op ingegaan. Naar mijn blokkades, mijn doel en ook naar de plekken in mijn lichaam waar ik die spanning in op sla.

Tijdens mijn sessie was er een veilige sfeer. Door de begeleiding van Barbera voelde ik me volledig op mijn gemak om mij open te stellen en kwetsbaar te zijn. Heel waardevol. De sessie was erg verhelderend voor mij. Ik voelde een soort van opluchting door mijn lichaam heen. Het loslaten.

In de toekomst wil ik hier zeker mee verder gaan. Ik kan anderen zeker een sessie bij Barbera aanraden. Een veilige sfeer, er wordt echt geluisterd en een fijne begeleiding.

Anoniem

Ademwerk

Ik vond de ademsessie heel fijn, merkte echt verbetering. Ik voelde meer rust en energie om wat te ondernemen.

Marian Tijdlink

Ademwerk

Het klinkt stom, maar de tijd leek minder snel te gaan en leek een stuk lichter. Lekker gevoel terwijl ik best veel te doen had.

Anoniem

Ademwerk

Heel erg bedankt voor vanochtend. Het was mooi en bijzonder om mee te maken. Ik merk nu wel dat ik moe ben. Ga er ook even aan toegeven. Ik kijk al weer uit naar de volgende keer.

Nicky

Masterclass ‘verbonden ademen’

Jouw verhaal was heel bijzonder, bedankt voor het delen.
Ik vond het heel spannend om de ademoefening te doen en ik heb veel bewogen. Maar het voelde ook goed om te doen. Veel emoties en verdriet kwamen los. Daarna heb ik heerlijk kunnen ontspannen. Ik durfde mij nog niet helemaal over te geven, maar nu weet ik dat mijn lichaam dit aan kan. Zeker voor herhaling vatbaar!

Anoniem

Masterclass ‘verbonden ademen’

Het was heel fijn en bijzonder Barbera!
Tintelingen rondom mijn mond, handen en in mijn gezicht. Tranen kwamen op en ik heb veel moeten gapen.

Anoniem

Masterclass ‘verbonden ademen’

Het prettige eraan vond ik dat het voelde als een opluchting. Ik ben heel slecht in ontspannen en heb vaak last van angst in mijn lichaam waardoor ik vaak hyperventileer. Doordat ik eigenlijk met het op deze manier van ademen er voor mijn gevoel tegenin ging, had ik het gevoel toch een soort van controle op de ademhaling te krijgen.

Loes Plat

Masterclass ‘verbonden ademen’

Ik heb de masterclass verbonden ademhaling bij Barbara gevolgd. Barbara legt alles rustig en duidelijk uit en bereid je goed stap voor stap voor op wat komen gaat.
Dit was voor mij de eerste keer om dit te mogen ervaren dus liet het maar op mij afkomen. Eerst een fijne bodyscan vooraf.
De oefening was in het begin een beetje onwennig maar kreeg steeds meer een ritme in mijn ademhaling. Zo fijn om alles los te mogen laten en kreeg dan ook tintelingen in mijn gezicht, handen en zelfs tranen in mijn ogen.
Ik vond het een hele fijne en bijzondere ervaring om dit mee te mogen maken en ga deze verbonden ademhaling zeker vaker zelf doen. Ik was helemaal ontspannen nadien en genoot van de fijne en mooie muziek.
Dit is zeker een aanrader om ook te ervaren wat de verbonden ademhaling met en bij jou mag doen.
Bedankt ademcoach Barbara!

Charlotte Meynen

Fit-traject

Voor het traject was ik altijd moe met veel pijntjes overal. Pijn in schouder, rug, benen, nek en hoofdpijn. En ik had te weinig energie. Verder voelde ik mij te dik en echt een oude vrouw. Mijn moeder van bijna 80 jaar was actiever dan ik was.

Over Barbera had ik had goede verhalen gehoord en vooral het idee dat er minder naar het gewicht werd gekeken, maar meer naar de algehele gezondheid van ook mijn organen dat sprak mij aan. Daar was ik eigenlijk nog nooit mee bezig geweest.

Het traject heeft mij veel fitter gemaakt met minder pijntjes en ik heb een andere manier van eten gekregen. Ik heb weer plezier gekregen in koken en bakken. Ik eet lekkerder en gezonder.

Ik heb ook andere dingen aangepakt zoals onze schoonmaakmiddelen thuis, die zijn nu allemaal van biologische merken.Doordat het traject langdurig is, heb je de tijd om nieuwe gewoontes echt aan te leren en te laten beklijven. Mijn tred is anders geworden.

Qua kilo’s wil ik nog meer afvallen maar ik merk aan alles dat ik slanker en fitter ben. Kleding die ik de afgelopen jaren niet aan kon, dat zit nu goed.

Daarnaast heb ik al maanden geen cola of andere frisdranken gedronken en drink ik veel meer thee dan koffie, en toch heb ik meer energie. Ik eet bijna geen brood meer en als ik het al doe is dat glutenvrij brood. Deze ontwikkeling had ik nooit aangedurfd in mijn eentje.

Ik vond het een fijn samenwerken met Barbera. Ze is makkelijk te benaderen en te vragen over allerlei zaken.

Ik raad Barbera absoluut aan en dat heb ik ook al gedaan.

Janet Ham

Fit-traject

Ik ben begonnen met het fit-traject bij Barbera, omdat ik iedere keer opnieuw overprikkeld was, geen energie had en vaak aan het einde van de dag (of al eerder) een kort lontje had naar mijn gezin. In december 2020 kreeg ik het gevoel dat voeding daar mee te maken had. Toen gooide ik immers de ene pepernoot na de andere chocoladereep in mijn mik en ging het echt een stuk minder met me. Ik kende Barbera via sporten en vond meer informatie op haar website. Na een gesprek met Barbera, en lang nadenken want het kost niet niks, besloot ik er voor te gaan.

Ik vond het fijn om veel te leren, bij Barbera terecht te kunnen met mijn vragen. Ze zocht voor mij uit wat wel en niet werkte voor mij. Barbera was heel duidelijk in haar communicatie. Dat was heel helpend en achteraf merkte ik dat het me ook hielp als ‘stok achter de deur’. Ik wilde me toch wel verantwoorden wat ik wel en niet at.

Uiteindelijk voel ik me een leuker mens en een leukere moeder. Ik heb meer energie en zit lekkerder in mijn vel. Dat ik nu weer de energie voel en zin heb in in een 4 jarige universitaire opleiding had ik in januari echt nóóit gedacht.

Ik zou Barbera aanraden mits die niet fitte vrouwen daar ook echt klachten aan ervaren. Maar als je zo geholpen wordt aan je klachten dan is het, in mijn geval, het bedrag zeker waard.

Kristel

Fit-traject

Wist jij dat je alleen al door anders te eten een veel energieker mens kan voelen? Ik niet. Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen structureel meer energie te voelen, zodat ik ‘s avonds ook nog puf had. En met Barbera had ik gelijk die klik. Ik houd van haar no-nonsens aanpak en de kennis die zij met alle liefde deelt. Al binnen een week voelde ik verschil! Wat een feest! Veel meer energie en na verloop had ik ook geen last meer van een soort chronische holte verstoppingen in mijn hoofd. Echt heerlijk! Ieder mens is anders en daar kijkt Barbera naar. Dus wil jij je fitter voelen? Ga dan in gesprek met Barbera, zij helpt je zeker met een start van een nieuw leven! Kristel

Daphne

Fit-traject

Ik had veel lichamelijke klachten, maar was vooral altijd moe. Ik had het idee soms geen deel meer uit te maken van het gezin maar meer toeschouwer te zijn. Ik wilde weer die energieke, vrolijke mama worden. Maar bovenal wilde ik mijzelf weer goed gaan voelen.

Iemand die ik ken is al eerder het fit-traject bij Barbera is aangegaan. Zij boekte veel positieve resultaten en dat motiveerde mij. Vooral de beginfase, het stabiliseren van je lichaam, was hard nodig. Dit vond ik niet terug in andere diëten en daardoor lukte het afvallen ook niet meer. Ik heb het trucje te vaak uitgehaald, waardoor mijn lichaam niet meer meewerkte. Met dit traject lukt het mij eindelijk weer om gewicht kwijt te raken.

Ik heb veel inzichten gekregen in voeding en wat voeding met je doet. Er bleken veel instinkers te zijn waardoor ik eigenlijk op het verkeerde spoor gezet werd. Dan dacht ik dat ik gezond bezig was, maar dat blijkt in de praktijk helemaal niet zo te zijn.

Het was prettig om Barbera als coach te hebben, ze stond voor me klaar als dat nodig was en ze gaf me de ruimte als ik daar behoefte aan had.
Ik denk dat een ieder iets uit dit fit-traject kan halen mits je gemotiveerd bent het probleem echt aan te willen pakken.
Het is wel een lifechanging programma waarvoor je echt gemotiveerd moet zijn.

Mijn achternaam graag privé houden s.v.p

Ingrid Fles

Fit-traject

Mijn klachtenlijst was behoorlijk lang toen ik bij Barbera aanklopte. Vooral de dagelijkse hoofdpijn, vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, slecht slapen, weinig energie hebben, geen uithoudingsvermogen en het gewicht nam beetje bij beetje toe.

Onverwachts zag ik een social media bericht voorbij komen van Barbera, waarbij ik mezelf in haar verhaal herkende. Er waren veel overeenkomsten.
Ik heb contact met Barbera gezocht en een eerste call gaf mij de mogelijkheid om met Barbera te gaan samenwerken. Het telefoongesprek heeft mij overtuigd, ondanks mijn weinige vertrouwen die ik nog had in verband met de vele dingen die ik over de jaren al had geprobeerd. 

En wat een goed resultaat heeft dit mij opgeleverd:

 • Voornamelijk hoofdpijn (dagelijks)
  • Mijn hoofdpijn is zichtbaar en voelbaar verbeterd. ‘s Morgens opstaan zonder hoofdpijn heb ik al maanden niet ervaren. Wel moet ik goed oppassen met wat ik eet. Bijvoorbeeld te veel suikers zorgt ervoor dat ik hoofdpijn krijg. 
 • Vermoeidheid
  • De vermoeidheid is afgenomen, ook omdat ik de nachten beter door kan slapen. 
 • Pijnlijke gewrichten
  • De pijnlijke gewrichten zijn niet meer voelbaar. 
 • Slecht slapen
  • De nachten slaap ik beter door, zodat ik meer energie heb. 
 • Weinig energie
  • Mijn energie heeft zich goed hersteld, mede door het beter slapen. 
 • Geen uithoudingsvermogen 
  • Mijn uithoudingsvermogen is verbeterd. Voorheen kon ik maximaal een half uur wandelen en tegenwoordig kan ik sowieso 1,5 uur wandelen. Dit blijf ik uitbouwen. 
 • Gewichtstoename
  • Door het verlies van afvalstoffen en het verminderen van suikers en e-nummers ben ik een aantal kilo’s verloren, waar ik erg blij mee ben. Dit lukte mij voor die tijd niet en nu voel ik mij weer prettig in mijn eigen lichaam. 

De samenwerking was ontzettend fijn. Ik had meteen een klik met Barbera. Ik kon haar alles vertellen en alles vragen. Zonder haar had ik dit traject niet kunnen doorlopen, volhouden en tot een succes afronden. Voorheen had ik gedacht dat ik dit niet zou kunnen, maar ik ben zo blij waar ik nu sta in mijn voeding. Dit allemaal met behulp van een goede coach. 

Een aanrader om mee samen te werken zodat je weer een weg kan zoeken naar een fit leven. Echt zeker waar!

Ik kijk terug op een positief avontuur

Wendy

Fit-traject

Voordat ik bij Barbera aan het fit-traject begon had ik last van terugkerend eczeem waar ik al van jongs af aan last van heb en onverklaarde vermoeidheid.
Het was mij duidelijk dat Barbera in hetzelfde schuitje heeft gezeten en ook dat zij zich inmiddels een stuk beter voelt.
Ik had al zelf veel gelezen over mijn klachten, maar kon nog niet de vinger op de zere plek leggen. Laat staan het oplossen hiervan.
Het fit-traject heeft mij doen ervaren wat voeding met je doet, zowel in positieve als in negatieve zin.
En Barbera was een stok achter de deur op de momenten dat ik het zelf misschien zou hebben opgeven.
Het is echt fijn om iemand te hebben die met je meedenkt en vooral ook kijkt naar wat bij mij en in mijn leven past.

Als je er echt aan toe bent kan ik je Barbera en haar fit-traject aanbevelen!

(Mijn achternaam houd ik graag privé)

Monique de Boer

Fit-traject

Monique kwam nog net voor de zomer het fit-traject in met een behoorlijke lijst aan lichamelijke klachten. Daarbij had ze veel overgewicht en de diagnose fibromyalgie gekregen. Ze had altijd pijn, was altijd moe, enorm last van hooikoorts en ervoer veel onrust in het lijf zoals hartkloppingen en een gespannen kaak. Ze heeft haar klachtenlijst in deze 12 weken terug weten te dringen naar nog een enkele lichte klacht, heeft haar energie terug, zit lekker in haar vel en de pijn is weg! Zelfs haar gezinsleden hebben positieve effecten op mogen merken nadat zij was gestart aan dit mooie fit-traject. Monique haar ervaring:
Ik had al van alles geprobeerd voordat ik met Barbera contact zocht. Niets wat k probeerde werkte op lange termijn. Altijd was daar weer dat jojo effect. Tot dat ik werd getipt om Barbera te volgen en het Healthy Reborn programma te gaan doen. Maar uiteindelijk ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt voor het fit-traject waar ik veel meer inzicht in de waarde van voeding heb ontdekt. En o.a. met welke calorieën je je lichaam voedt ipv vult. Naast dat ik mij nu zoveel beter voel ben ik ook veel zelfverzekerder geworden.
De samenwerking met Barbera was super. Ze was mijn stok achter de deur. En ik kon altijd bij haar terecht met vragen. Daarom kan ik elke niet fitte vrouw wel Barbera aanbevelen
Ik vind de begeleiding van het fit-traject echt fijn. Je voelt dat er echt naar je geluisterd wordt. Het voelde ook meteen goed. Zo van; dit gaat denk ik wel echt werken.

Barbera bedankt voor alles. Ik denk nog steeds dat het mij zonder jou niet was gelukt.

Xandra Muizer

Fit-traject

Xandra wilde graag afvallen aangezien een maagband voor haar niet heeft gewerkt. Tijdens de eerste corona lockdown kwam ze alleen maar sneller aan in gewicht. Haar actieve leven is van een 2 naar een 7 gegaan en ze valt op een gezonde en rustig tempo af zonder in een streng regime te zitten van diëten. Na het fit-traject is Xandra enorm gemotiveerd om door te gaan met haar nieuwe levensstijl. Xandra verteld zelf het volgende:
Ik liep er tegen aan altijd maar weer trek te hebben in zoet en als ik een tijdje bezig was met diëten gaf ik het weer op.
Zag toen het fit-traject van Barbera voorbij komen en na het kennismakingsgesprek met haar was ik zo enthousiast dat ik gelijk besloot deel te nemen.
Onze samenwerking heeft me energie opgeleverd en heel langzaam worden de onsjes kilo’s die eraf zijn zonder moeite alleen anders eten. Ik heb dus geen dieetgevoel
Het was leuk om met Barbera samen te werken en zou het zeker aanraden bij dames die zich lusteloos voelen.

Marriet Knol

Fit-traject
Ik was ongelukkig is mijn lichaam en het eten was een obsessie. Daarom besloot ik te starten met het fit-traject van Bewust Beter. Ik had namelijk gelijk het gevoel dat ik begrepen werd!
Dit heeft mij ook opgeleverd dat eten geen obsessie meer is en ik gevarieerder eet.
Het aan mijn gezondheid werken met Barbera in het fit-traject heb ik als zeer fijn ervaren en kan het andere niet fitte vrouwen zeker aanraden.

Daphne Bouw

Fit-traject
Ik voelde mij niet meer fit en had geen goede balans in mijn eetpatroon. Ik at veel suiker en merkte dat ik mij hier niet beter door ging voelen maar dat ik een sterke drang bleef houden om toch naar die suiker te pakken. In mijn hoofd had ik ook veel strijd met eten.
Deze strijd was ik helemaal zat en wilde graag balans dus ik ben opzoek gegaan naar een oplossing die goed voelde voor mij en zo kwam ik bij Barbera uit. Ik heb de website bekeken en hierdoor werd ik nieuwsgierig naar wat Barbera mij kon bieden.
Ik heb door deze samenwerking meer balans gevonden en veel geleerd over eten en ook over mij lichaam. Ik kan nu goed luisteren naar mijn lichaam en voel hierdoor wat ik wel kan eten en wat niet en waar ik de meeste energie uithaal.
Ik vond het een hele fijne samenwerking. Ik ben door Barbera een stuk wijzer geworden en dit is een goed start naar een gezonde eet structuur. Ik bedank Barbera dat ze haar kennis met mij heeft gedeeld, want het was fijn om met iemand die veel kennis heeft mijn problemen op te lossen en een goede start door te voeren voor een gezond gebalanceerd leven.
Barbera aanraden? JA! Dat zeker, ze heeft veel kennis, denk mee en neemt er de tijd voor. Je ziet dat ze dit met passie doet en weet waar ze over praat. Ik vond het een heel fijn, leerzaam fit-traject.

Anoniem

Fit-traject
Ik ben dit fit-traject gestart, omdat ik niet veel energie had. Elke middag voelde ik een dip en daarbij had ik ook elke dag eetbuien. Verder had ik lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, maagzuur, hyperventilatie met hartkloppingen, buikklachten, geen goede nachtrust en wilde ik graag afvallen
Ik at altijd van alles maar geen gezonde dingen.
Ondertussen had ik al veel over het fit-traject en Bewust Beter gelezen en ook gevolgd op internet. Toen toch besloten bij/met Barbera het fit-traject te gaan doen
Het heeft mij heel veel gebracht! Nu heb ik energie voor 10! Geen lichamelijke klachten meer en echt een verandering in mijn eetpatroon.
Ik eet nu gezond, gevarieerd en vullend.
Het was niet altijd makkelijk in de afgelopen weken, maar als ik het even moeilijk had belde of appte ik met Barbera en dat hielp erg goed! Ik kreeg gelijk weer de moed om verder te gaan. Barbera liet mij vooral wees even inzien wat ik al had bereikt. Ze liet mij dan terug kijken naar wat ik al bereikt had en herinnerde mij waarom ik het deed.

Vrouwen! Dus ook voor een ieder die nog twijfelt, dit zou ik zeker doen! Ik raad Barbera en het fit-traject van harte aan!

Ik blijf graag anoniem, omdat ik mij er niet prettig bij voel als mijn naam zichtbaar is

Erika

Fit-traject

Ik vond het super fijn om dit traject met jou te doen.
En ik vind het zeker een aanrader!

Je hoeft niet te diëten, maar het is echt een blijvende leefstijl verandering!
Ik at nauwelijks groente en fruit, en groente lustte ik ook niet echt, maar nu ben ik zo anders gaan eten en door jou tips en recepten eet ik nu wel groenten en fruit.
En daardoor voel ik mij ook veel fitter.
Ik ben 9 cm buikomtrek kwijt geraakt in die 12 weken! Helemaal fijn!
In het traject kon ik alles vragen, kreeg veel informatie waar ik wat aan had!

Een hele omslag. Echt fijn!

Groetjes Erika
(mijn achternaam houd ik graag privé)

Nienke Boeijinga

Fit-traject

Nienke kwam dit voorjaar bij Bewust Beter en startte het fit-traject met de volgende klachten: graag een aantal kilo’s afvallen, hoofdpijn, vermoeide spieren, prikkelbaar, moe wakker worden, pijn aan de keizersnede litteken, hunker naar zoet, vreetbuien, moe na een maaltijd, opgeblazen gevoel na een maaltijd acne, onrust in de darmen. Fijn dat we deze hele lijst hebben kunnen aanpakken. Nienke verteld er zelf het volgende over:

Ik liep vooral tegen het probleem aan dat als ik probeerde af te vallen dat ik best snel afviel maar dat het er ook weer snel bij aankwam.
En ik wilde toch graag dat ik lekker kan eten maar niet het gevoel heb dat ik aan het lijnen ben. Vanuit hier was ik dus opzoek om toch wat hulp in te schakelen en zo kwam ik uit bij Barbera van Bewust Beter.
De samenwerking heeft mij opgeleverd dat ik veel bewuster kijk naar wat ik eet en ook weet waarom het ene product wel en het andere niet te nemen. Ook ben ik bewuster geworden waar een aantal lichamelijke klachten vandaan komen met betrekking op voeding. Barbera heeft mij hier goed in begeleid. Tevens is de gegeven informatie ook erg duidelijk.
Ik zou zeker het fit-traject aanbevelen als iemand echt wat met zijn levensstijl wil doen. Onze samenwerking was namelijk erg prettig. Ook vond ik het fijn dat we eens in 2-3 weken contact hadden via beeldbellen (naast het gewone mail en app contact)

Anne de Haan

Fit-traject

Ik wil Barbera bedanken voor de begeleiding en het hele traject waar ze me in mee heeft genomen. Hartstikke fijn en het heeft me al veel gebracht. Ik heb minder klachten en veel meer inzicht in wat voeding met mijn lichaam en gesteldheid doet. De klachten die ik voor het traject ervoer was dat ik moe en futloos was met veel hoofdpijn en migraine aanvallen. Ik was niet echt happy en had een gespannen lijf.

Ik ben door de manier van werken, het praktische gecombineerd met het informatieve bij Bewust Beter uitgekomen. Samen door de supermarkt en leren wat wel en niet goed voor je is. Praktische handvatten op welke manier je gezonde voeding kan integreren in het dagelijks leven. Ook het feit dat Barbera aangaf op haar site dat ze christelijk is sprak mij aan.

Gezonde voeding is na dit traject heel normaal geworden hier in huis. De keuze voor de juiste dingen is gemakkelijker gemaakt nu ik weet wat voor invloed het op me heeft. Ik had gedacht dat ik het zelf veel sneller zou loslaten en weer over zou gaan in het oude vertrouwde maar het zit nu zo danig in ons dagelijks leven dat dat niet snel meer gebeurd. Dat komt omdat ik meer inzicht heb in wat er voor ingrediënten er in producten zitten en wat bepaalde ingrediënten met je doen. Ik voel me fitter, heb haast geen hoofdpijn meer en minder vaak migraine aanvallen

Ik ben erg blij dat ik een aantal maanden geleden gestart ben bij Barbera en dat het nu lukt om gezonder te leven en, nog belangrijker, dat ik veel minder hoofdpijn heb. Bedankt voor alle informatie, de begeleiding en de inzichten die je me gegeven hebt

Krista Schreuder

Fit-traject

Krista had als hulpvraag om beter in haar vel, hoofd en lijf te komen. Ze was over haar gehele lichaam enorm opgeblazen en had last van verschillende lichamelijke klachten zoals darmen, transpireren, frequent blaasjes op de tong en enorme verzuring in haar spieren en gewrichten. Daarbij wilde ze graag een aantal kilo’s afvallen

Het was fijn om met Barbera samen te werken. Toen ik haar een berichtje stuurde nam ze spoedig contact met mij op (wat ik echt wel anders heb meegemaakt) en we maakte meteen een telefonische afspraak. Ze was duidelijk aan de telefoon en ik heb er toen over nagedacht, want in eerste instantie was ik geschrokken van het bedrag, maar met het oog op de bruiloft heb ik de knoop doorgehakt en ben ik het fit-traject aangegaan

Doordat ik dit niet wist wat goede voeding voor mij was bleef ik halfbakken hier mee bezig zijn, ontevreden zijnde over mezelf en in een neerwaartse spiraal te zitten. Want als je denkt goed bezig te zijn, maar je zit je lijf en lede niet “beter” worden en mentaal dus óók al niet, terwijl ik toch zoveel weet ( dacht ik ) dan het is dat héél demotiverend

Een hele nieuwe wereld qua voeding is voor mij open gegaan, wauw! Ik dacht dat ik op de goede weg was en Barbera zei subtiel “met hier en daar wat schoonheidsfoutjes” haha. Maar ik wist niet hóe ik al mijn bij elkaar gesprokkelde kennis moest toepassen in mijn eigen voedingspatroon. Daardoor hield ik het vaak een maand of 3 vol en bém, ineens was de knop weer volledig om en viel ik terug in voeding die totaal niet goed voor mij is en voor ik het wist was ik weer terug bij af. Of eigenlijk nog verder dan dat. Nu heb ik zóveel geleerd over voedingsstoffen, ingrediënten, recepten en noem maar op dat ik echt verder kan hiermee. Als ik een mindere dag heb met veel trek, dan eet ik meer van al het goede! Dit was voorheen écht anders. Dan ging ik mezelf weer tegoed doen aan suikerhoudende producten en kwam zo weer in de bekende vicieuze cirkel terecht

Ik raad Barbera zeker aan, want ze weet erg veel en als ze het niet weet dan zoekt ze het op en uit! Ze is doortastend, heeft een luisterend oor en is super motiverend! Daarnaast bereikbaar, héél fijn en belangrijk

 

Mariska Guliker

Fit-traject

Ik herkende mij in Barbera haar verhaal over haar klachten destijds. Daardoor kreeg ik er een goed gevoel over dat zij mij verder kon helpen met alle klachten die ik had. Klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid die maar niet over gingen, maar ook het diëten lukte niet

Naast dat mijn klachten geminderd of zelfs verdwenen zijn heeft het 1 op 1 fit-traject mij ook veel andere dingen opgeleverd zoals bewuster omgaan met voeding, maar ook de kijk hier op is veranderd

Ik raad Barbera zeker aan bij alle vrouwen die niet fit zijn, want de samenwerking met Barbera is prettig. Ze is goed bereikbaar en geeft goede tips en uitleg tijdens het fit-traject

Barbera, nogmaals dank voor je hulp! Ik heb er zeker veel aan gehad

Tineke Versteeg

Fit-traject

Beste Barbera, dat lichamelijke klachten verband houden met voeding weet ik al een aantal jaren. Binnen ons gezin hebben we gezien dat het stoppen van het suikergebruik verrassende resultaten gaf.
Om deze reden heb ik jouw deskundigheid gezocht met betrekking tot mijn hoofdpijnklachten. Met enkele gesprekken en goede handvatten ben ik al 5 lange weken hoofdpijnvrij. Hartelijk bedankt en ik kan het iedereen aanbevelen. Gezonde groet Tineke

Update: ze is nog steeds hoofdpijnvrij

Anoniem

Fit-traject

De volgende persoon (wil echter anoniem blijven) heeft een persoonlijk traject gevolgd. Haar zoon (14 jaar) vertoonde concentratie problemen. Zij is bij mij gekomen om deze te kunnen ondersteunen met voeding en aanpassing van de levensstijl. En met succes, al moesten ze er echt even een aantal weken op wachten voordat ze zelf ook zagen dat het aanpassen van voeding effect had. Helemaal toen men ook door had dat een ander gezinslid, die geregeld met de zelfde aanpassingen mee ging doen, geen dagelijkse buikpijn meer had. Aan de hand van wat vragen aan het einde van het traject beantwoordde zij deze als volgt:

1.Waarom heb je gekozen voor Bewust Beter om advies en begeleiding te krijgen?
Via een foldertje dat bij ons in de brievenbus werd gedaan, ben ik site gaan bekijken. Daarna heb ik telefonisch contact gezocht en op veel vragen een antwoord gekregen.

2. Was het jouw aankoop waard en wat was het resultaat na deze periode? Denk aan kennis, ervaring en verbetering die het jou heeft opgeleverd.
We hebben zeker heel veel kennis opgedaan, eigenlijk voor het hele gezin. Dit hebben we als heel positief ervaren.

3. Op een schaal van 1 – 10 met hoeveel punten waardeer jij jouw traject onder begeleiding van Bewust Beter?

8

4. Wat sprak jou het meeste aan wat betreft de werkwijze van Bewust Beter? Denk aan de manier van begeleiding/adviseren en op welke manieren deze jou is aangeboden.
Afwisseling in de manier van kennis overdracht. Soms iets zelf maken, en soms theorie. Ook was er altijd veel ruimte voor ons eigen verhaal en vragen.

5. Werd er spoedig contact met jou opgenomen wanneer jij tussendoor met een vraag zat?
Ja heel snel! Super!

6. Waarom raad jij anderen het advies en begeleiding aan van Bewust Beter?
Bewust worden van je levensstijl is heel goed, en het heeft zeker een positieve invloed.

Henriët van de Kamp

Gewicht verliezen

Allereerst ben ik ruim 9 kilo afgevallen, dat voelt ontzettend goed! Daarnaast werken mijn darmen, momenteel super goed. Ik heb best gevoelige darmen, maar ik merk dat deze de tijd hebben gehad om op te ruimen en te herstellen.
Ik ben heel erg blij met dit resultaat! Die 9 kilo had ik niet verwacht. Zowel in gewicht als centimeters ben ik afgevallen. Het voelt gewoon ontzettend lekker, als je weer lekker in je vel zit!
Ik voel mij zeker fitter! Soms zit dit in de hele kleine dingen. Zoals het aantrekken van je spijkerbroek, dat gaat weer gemakkelijk en deze zit weer lekker! Mijn zelfvertrouwen is weer toegenomen nu ik afgevallen ben, dat maakt je opgewekter! Het is ook super lekker, dat deze kilo’s eraf zijn voor de zomer, nu is het een kwestie van stabiel blijven! Ik merkte dat mijn lichaam in de opbouwfase weer lekker werkte en ik weer lekker veel energie had.
Zelf was ik mij al heel erg bewust van mijn voeding en at ik vaak al 2 keer op een dag groente en zat ik laag in suiker/koolhydraat gebruik.
Het mooiste vond ik het snelle resultaat, de kilo’s vliegen eraf! Daarnaast vind ik het erg mooi, dat je nu je eigen stofwisseling kent. Door het dagelijkse wegen, ook in de opbouwfase zie je heel mooi waar jouw stofwisseling wel of niet op reageert. Je bereikt in een korte periode een heel mooi resultaat. Het leuke vind ik, dat je wanneer je weer gaat opbouwen ook nog kan afvallen of gewoon stabiel blijft. Ondanks ik meer ben gaat eten en weer rustig aan koolhydraten ging toevoegen, ben ik niet aangekomen. Dat voelt goed!
Groetjes,Henriët van de Kamp

Mandy

Afvallen

Ik ben 8 kg afgevallen, ik zie dat ik vet ben verloren over m’n hele lichaam.
Ik ben absoluut ontzettend blij met het resultaat. Al vind ik de weg er naar toe wel erg pittig.
Nu zal ik minder snel ‘even tussendoor’ een koekje nemen, alleen als ik het echt heel graag wil.

Leonie Mosterd

Fit-traject

‘Een schop onder mn kont!’
Ja, dat was mijn zorgvraag…
Ik ben voor van alles en nog wat allergisch, dat had ik jaren geleden al laten testen maar na een paar jaar kreeg ik toch weer dezelfde klachten als toen. Omdat ik steeds meer mijn oude gewoontes terugkreeg. En dit zat me erg in weg! Maar ja, hoe ga ik dit nu beter aanpakken, en nog belangrijk beter volhouden?
Daarom mijn zorgvraag bij Barbera neergelegd en zij was heel enthousiast en zag wel ontwikkeldoelen wat voor mij zou gaan werken. Ik werd hiervan ook heel enthousiast.
Wat voor mij werkt; duidelijke plan van aanpak van stap naar stap! En dat hebben we gedaan. Ik hoef mij niet druk te maken over het hoe en wat bij stap 2 of later! Precies wat bij mij past!
Had ik een lastig moment dan komt Barbera met goede tips en fijne positieve feedback!
Het is best lastig de turn te maken naar bewuster te leven maar met de hulp van Barbera is het voor mij een stuk gemakkelijker gegaan tot nu.
Na een week heb ik al verbeteringen ervaren! Na een paar maanden nog veel meer! Mijn huid, exceem, darmen, energie, eetlust en nog veel meer! Mensen om mij heen zien ook de verbeteringen.
Barbera, heel erg bedankt voor je hulp in de afgelopen tijd, zonder jou was het niet zo goed gegaan!
Een echte #aanrader dus!

Gea Dondorp

Vrouwen Winter Uitje

Ik heb enorm genoten van de avond, ondanks mijn al vele jaren, bewust bezig zijn met eten (e nummers, suiker, weinig kant en klaarproducten, enz) heb ik toch weer wat geleerd en ben weer bewuster geworden van de schade die al die stoffen in je lichaam aan kunnen brengen. Barbera vertelt enthousiast, vlot, en geeft ook goed ruimte voor vragen. Jammer genoeg kwamen een aantal onderwerpen niet of beknopt aan de orde vanwege tijdsgebrek. De locatie is klein maar gezellig voor dit soort bijeenkomsten!

Zeker voor herhaling vatbaar (al was het maar om weer zo’n fantastische goodiebag uit te kunnen pakken ;)!

Gea

Fit-traject

Met een buurvrouw had ik het weleens over mijn suikerverslaving, en hoe ik daardoor toch wel erg aan het aankomen was.

Misschien moet je eens contact opnemen met Barbera zei zij, ze helpt je stap voor stap. Dat heb ik gedaan, en ik heb er geen spijt van: wat weet zij veel!
Ze heeft me goed op weg geholpen, kordaat maar altijd vriendelijk, beginnende met een detox en daarna een uitgebreid vervolg advies.
Als ik vragen heb stuur ik die haar toe, en al snel heb ik mijn antwoord. Ik ga vol goede moed de nieuw ingeslagen weg in, met nog wat ondersteuning!
Groetjes,
Gea

Dianne

Healthy Reborn programma

Ik kwam erbij om de milde detox te gaan doen, toen ik het bij Bewust Beter op Instagram voorbij zag komen, na de decembermaand was de maat echt vol voor mij, en voelde me ook niet lekker in mijn lichaam, ik heb een redelijk druk gezin, wat veel energie kost, ik pakte mijn energie uit voedsel met veel suiker. Wat dus niet goed uitpakt, en je uiteindelijk nog vermoeider ben.
Toen heb ik een afspraak gemaakt met Barbera, en ik kreeg superveel nuttige informatie over je lichaam in betere conditie door gezond voedsel.
Ik zag het helemaal zitten die milde detox, want je hebt maar een sapdag en de daar opvolgende dagen mag je zoveel eten dat je de hele dag door vol zit.
Nou dag 1 viel me wel tegen, ik had last van ontgiftingsverschijnselen (enorme hoofdpijn)
Maar doorgezet?? en ik werd de volgende dag al stukken fitter wakker, en de dagen daarna kreeg ik steeds meer energie. Als ik vragen had kon ik gewoon een appje sturen, en kreeg ik uitgebreid antwoord terug en tips.
Kortom ik ben heel blij dat ik het gedaan heb en ik ga proberen mijn voedingspatroon voor een gedeelte zo aan te houden, vooral zoveel meer groente eten werkt echt om veel beter in je vel te zitten!!
Hartelijk bedankt, het was het waard?

Meer ervaringen over dit programma vind je hier: https://bewust-beter.nl/healthy-reborn-ervaringen/

Simone van Beek

Met ondersteuning van Barbera ben ik fitter en energieker. Ze laat je inzien dat er hoop is en er veel meer mogelijkheden zijn bij diverse diagnoses ipv reguliere medicijnen. Ik gaf diverse consulten van Barbera als “verjaardagscadeau” voor mijn zieke en vermoeide vader. Mijn vader is nu na jaren medicijn vrij voor zijn te hoge cholesterol, diabetes en te hoge bloeddruk. Bedankt Barbera, je bent een topper!

Margreet Baremans

ADHD informatie bijeenkomst

Het was een boeiende workshop. Wat betreft de suikerinfo wist ik al heel veel. Maar het is altijd goed om het weer te horen en je er bewust van te zijn.

Je hebt ook uitgebreid stil gestaan bij wat straling doet. Daar heb ik meer nieuwe dingen over gehoord.

Ga vooral door met je workshops. Want hoe meer mensen weten wat voeding allemaal met je doet, hoe beter.

Jaap & Letty

ADHD informatie bijeenkomst

Wij vonden het leuk en echt jij heb ook goed je best er voor gedaan!
Ga zo door zullen we zeggen en dan kom je er wel…

Thea

ADHD informatie bijeenkomst

Een informatie avond gehad bij Barbera. Ze heeft veel info gegeven over adhd en gezonde voeding. Mooi om te horen dat zij en haar gezin er zoveel baat bij hebben gehad .

Een extra stimulans om daar mee te beginnen. Er waren ook heerlijke zelfgemaakte gezonde hapjes. Misschien een idee om bij de volgende info avond,

Bij binnenkomst een a4tje te geven met vast wat info. En een lekker recept!? Veel succes en inzicht gewenst

Marielle Smit

ADHD informatie bijeenkomst

Daar stond Barbera … een hoofd vol informatie en eigen ervaringen èn daar wilde ze op haar 1e workshop avond ons als publiek iets over vertellen. We hingen op haar lippen, het was muisstil in de gezellige kamer op de boerderij wat warmte en een warm welkom uitstraalde. De sfeer liet al zien hoe Barbera in haar werk staat. Barbera neemt je mee op de diverse reizen die in het teken staan van ontdekken. Wat is er toch aan de hand? Wat is de oorzaak? Wat het gevolg? Wat kun je er zelf aan doen?  Gericht op ADHD en ADD maar had zeker ook raakvlakken voor mensen die hooggevoelig zijn, en met die pet op ging ik richting deze workshop. Voor iedereen een aanrader!

Handvaten krijg je mee èn de uitnodiging om bij vragen ze haar te stellen, deze avond gaf een heel vernieuwend beeld over de maatschappij, de tijd waarin we leven en vooral ook over de impact van voeding hierin. Chapeu Barbera, goed gedaan hoor deze try out!!

Mariska v Beek

ADHD informatie bijeenkomst

Ik zou de naam van de workshop die je geeft zelf niet zo noemen. Ik vindt eigenlijk dat je het daarmee tekort doet; omdat het voor zoveel meer is dan voor ADHD.
Ik vond de avond erg interessant; je hebt het écht goed gedaan. Je persoonlijke verhaal en ervaring, je uitleg over de invloeden die voeding kan hebben, maar ook meer dan dat. We worden weer wat bewuster over wat we doen, hoe we het anders zouden willen, je maakt de mensen enthousiast. Leuk is dat en ontzettend bedankt daarvoor! Het liefst zou ik wat meer opschrijven, maar ik wil niks verklappen over de inhoud van de avond. Dat moeten de mensen zelf komen ontdekken.

Geanne van de Kamp

ADHD informatie bijeenkomst

Het was een reuze interessante avond. De avond bevatte veel nieuwe informatie die ik niet eerder had gehoord. Ik kon gelijk de volgende dag al beginnen met wat kleine aanpassingen in ons voedingspatroon. Zeker een aanrader om eens een avond/workshop bij te wonen.

Ton

Door het advies van jou zijn verschillende dingen verbeterd zoals, stress, spanningen en eet gewoontes t.a.v. de hoge bloeddruk, bloedsuiker en het ontgiften van je lichaam. Hierbij dank ik je voor de goede gesprekken, m.vr.gr. Ton

Corrie Luns

Maart 2018

Fijn weer wat aan mijn eten te doen. Je hebt mij weer in het ‘zadel’ geholpen, ik zeg:dank je wel Barbera. Groetjes, Corrie

Yusef El Filali

Maart 2018

Ik werd doorgestuurd naar Barbera via een mede cursist, Barbera zou er wel wat moois van maken. Nou mijn wens is helemaal uitgekomen, direct voelde ik me thuis bij Barbera, ze zag mij, hoorde mij en was met haar volle aandacht gefocust op mijn situatie. Barbera werkte heel zorgvuldig en nam echt de tijd voor me. Op het eind kreeg ik een uitgebreid verslag waar ik nu nog steeds regelmatig even in terug lees. Daarnaast zorgt Barbera ook voor de juiste na zorg. Barbera je bent een topper, dankjewel!

Ontvang veel gratis extra's in dit programma. Onder andere het mooie E-book 'Hoe eet ik gezond koolhydraatbeperkt?'