Warme appelcrumble uit de koekenpan

Nodig voor 2 personen

·2 appels in kleine stukjes zonder schil
·1 banaan in kleine stukjes
·Klontje roomboter
·4 el amandelmeel of havermout
·Handje nootjes en rozijntjes
·Optioneel: paar kersen mee mengen bij het andere fruit

Werkwijze

·Smelt een flink klontje boter
·Roerbak rustig het fruit
·Voeg de nootjes en rozijntjes toe en schep nog even paar minuten om
·Voeg het amandelmeel toe, schep nog een aantal keren door tot het opgewarmd is
·Schep het is een schaaltje en geniet er van

Tip: eet er ook een stuk groente los bij. Bijvoorbeeld een tomaat in 4 partjes

Havermout oats

Nodig voor 2 personen

·70 gr havermout
·400 ml havermelk
·2 tl kaneel en/of vanille poeder
·2 el lijnzaad
·2 el kokosrasp
·Handje nootjes en rozijntjes
·1 banaan of ander fruit
·Optioneel: alles wat jij lekker vindt

Werkwijze (de avond er voor)

·Meng het havermelk met de havermout in 2
kommen
·Voeg de verdere ingrediënten er aan toe (ik
doe meestal het fruit de volgende dag pas er
bij)
·Zet het afgesloten weg op het aanrecht
zodat het lekker op kan stijven
·Volgende ochtend even goed doorroeren en
verder toppen met wat jij lekker vindt

Tip: ·Eet er ook een stuk groente los bij.
Bijvoorbeeld een stukje komkommer en
paprika
·Voeg een beetje rauwe honing er aan
toe als je het niet zoet
genoeg vindt

Scrambled eggs

Nodig voor 2 personen

·3 ettjes
·3 el slagroom, creme fraice of een plantaardige room (optioneel)
·Snuf peper en zout
·Kruiden die jij lekker vindt zoals bieslook, knoflook enz.
·Roomboter/olijfolie/kokosolie

 

Werkwijze

·Meng de eieren, kruiden en de room en klop even los
·Smelt wat vet in een koekenpan en giet het mengsel in de pan
·Laat even stollen en roer dan met een garde net zolang dat het ei geheel gestold en gescrambled is

Tip: ·Eet het op een geroosterd spelt broodje
·Plakjes tomaat en komkommer zijn er ook lekker bij en zo voorzie je meteen al in je eerste onsjes groente voor deze dag

Bananen pannenkoekjes met kokoscrème

Nodig

-1 banaan
-2 eieren
-4 grote el amandelmeel
-2 tl kaneel
-Snuf zout en kaneel

 

Werkwijze

·Mix alles goed door en bak met kleine hoopjes in een hete koekenpan

 

Kokoscrème

-Gebruik het vette/dikke gedeelte van de kokosmelk of koop pure kokoscrème
-Maak op smaak met vanille en kaneel