Gevulde ei muffins

Nodig

 

-3 eieren
-1 rode ui
-1 champignon
-Stukje paprika
-Stukje wortel
-Stukje prei
-Bouillonpoeder
-Scheutje amandelmelk
-Snuf knoflookpoeder en dille
-Peper en zout naar wens

 

Werkwijze

·Kluts de eieren luchtig
-Snijd de groente in kleine blokjes en roerbak ze
-Voeg alle ingrediënten nu bij elkaar en roer goed oor
-Schenk alles in muffin vormpjes
-Optioneel: top ze af met wat kaas
-Schuif ze ongeveer 10 – 15 minuten in een hete oven van 180 graden

Champignonsoep met een gevulde omelet

Nodig

·2 bakjes champignons, in plakjes gesneden
·2 rode ui, fijn gesneden
·1 witte ui, fijn gesneden
·Halve prei, fijn gesneden
·2L bouillon (zonder suiker en E-nummers)
·2 el edelgistvlokken (optioneel)
·6 el arrowroot (bindmiddel)
·Snuf peper

 

Werkwijze
·Roerbak de ui en prei glazig
·Voeg de champignons toe en bak ze gaar
·Voeg de bouillon toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen
·Meng daarna wat peper en de edelgistvlokken er aan toe
·Daarna de arrowroot om de soep te binden
·Laat de soep nog lekker een half uur zachtjes koken

 

Omelet
De omelet kan je maken met je favoriete fijngesneden groente en een paar geklutste eieren. Maak op smaak met o.a. peper, zout, knoflook, paprikapoeder, bieslook of andere kruiden naar wens. Bak beide zijde in een aantal minuten gaar in een koekenpan

Maaltijd wrap met zalm

Nodig

·2 Volkoren wrap
·Sla naar keuze
·Rood uitje in ringen
·Tomaat in plakjes
·Stukje komkommer in plakjes
·1 ei in plakjes
-2 plakjes gerookte zalm
-4 zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
-Paar kappertjes
-Roomkaas met kruiden of mayonaise met kruiden naar wens
-Peper en zout

 

Werkwijze

·Smeer je wrap in met de roomkaas of mayonaise en beleg het verder naar wens

Courgettesoep met een spelt-desem broodje

Nodig 

·2 courgette in blokjes
-1 grote ui en blokjes
-2 tenen knoflook
-Optioneel wat slagroom of oat cuisine op basis van haver (ongeveer 100ml)
-1L bouillon
-Peper en zout

 

Werkwijze

·Fruit het ui en knoflook aan
-Voeg de courgette er aan toe en bak nog even 5 minuten mee
-Voeg de bouillon toe en laat 30 minuten zachtjes koken
-Pureer met de mixer tot een gladde soep
-Optioneel voeg je er wat slagroom of haverroom er door
-Maak op smaak met peper en zout