Iedereen die elke avond in de keuken staat om weer voor haar geliefden en zichzelf een maaltijd staat te koken moet ook elke dag weer bedenken wat er gegeten gaat worden. Het liefst zo gevarieerd mogelijk zodat de mee-eters weinig te klagen hebben. Maar ondanks dat er zoveel keuze is lijkt het vaak toch weer lastig wat er op het menu komt te staan. Vaak zijn we inspiratieloos, moe of hebben te weinig tijd. Daarom vind ik het juist zo leuk om geregeld een recept te delen waardoor jij kan ervaren dat nog zoveel meer mogelijk is dan de standaard maaltijden die we allemaal wel kennen.
Hier in huis hebben we ook zo onze standaard gerechten of gerechten die de voorkeur hebben. Als ik nieuwe recepten heb geprobeerd en ze vallen in de smaak dan schrijf ik ze altijd op in een boekje. Zo heb ik altijd een receptenboek vol met inspirerende lekkere gerechten. Vooral ideaal als ik moe en inspiratieloos ben, want ook ik heb hier wel eens last van. Lekker eten vind ik top, maar alle dagen lang in de keuken staan is nu niet bepaald mijn hobby. Daarom probeer ik efficiënt te koken en eet ik vaak leftovers als lunch
Nu wil ik graag een groenteburger met je delen. Deze is beste snel klaar en smaakt heerlijk. Wil je liever geen zuivel eten dan kan je de geitenkaas makkelijk weg laten, maar voeg dan een half eitje er extra bij.
Groenteburger met geitenkaas
Nodig
– 1 ui (fijngesneden)
– 1 courgette (fijngesneden)
– 1 wortel (geraspt of ook fijngesneden door bv een keukenmachine)
– 100 gr doperwten uit de vriezer
– 100 gr zachte geitenkaas
– 50 gr havermout
– 50 gr boekweitmeel
– 1 ei
– Half zakje shoarmakruiden van Verstegen
– Peper en zout
Dressing:
– 4 el suikervrije mayo
– 2 tenen fijn geperste knoflook
– 1 el mosterd
– 2 tl peterselie kruiden
– Flinke snuf peper en zout
Werkwijze
– Roerbak de ui, courgette, wortel, en doperwten
– Breng op smaak met de shoarmakruiden en wat peper/zout
– Haal het mengsel van het vuur en stop alles in een theedoek
– Knijp het meeste vocht eruit
– Klop in een kom het ei los en voeg de geitenkaas, havermout en boekweitmeel er aan toe
– Verdeel het mengsel in gelijke porties en draai er ballen van (maak je handen vooraf even nat, werkt makkelijker)
– Bak ze voorzichtig rondom bruin in olijfolie
Voor de dressing kan je alle ingrediënten bij elkaar mengen. Proef of je de smaak goed vindt. Voeg anders kruiden naar wens erbij