Op zondag hoef ik in principe niet te koken. Mijn man heeft aan het begin van ons huwelijk beloofd dat hij zondags voor het eten zorgt. En die belofte komt hij na 15 jaar nog steeds na. Wat een schat hè!? Voor de lunch maakt hij een heerlijke soep. De soep wordt trouwens met het jaar lekkerder. Ook hij heeft puur moeten leren koken en ik moet stiekem zeggen dat hij de soep lekkerder maakt dan ik zelf doe. Dat komt vooral, omdat dat hij er echt de tijd voor neemt en ik nog al van het snel, snel ben 😉
Naast de soep eten we vaak belegde wraps. Hij snijd een snijplank vol groentes zoals komkommer, tomaat, rode ui, paprika, wortel en sla. Naast deze groente kookt of bakt hij nog een aantal eieren, pakt een paar stukjes zalm erbij en prakt nog even een guacamole in elkaar. Zo kan je de wraps beleggen naar wens. We smeren ze ook nog in met een lekkere dressing of saus (mayonaise, ketchup, curry) Smullen dat we doen joh!!
Het zijn misschien ook wel onze kinderen die hier de meestal lol van hebben, want ze mogen helemaal naar eigen smaak hun eigen wrap beleggen. In het begin ging er nog niet zoveel op, maar inmiddels krijgen ze de wrap amper dicht, omdat ze hem bommetje vol groentes, ei etc stoppen (en te veel saus als ze hun kans schoon zien, haha)
In de supermarkt heb je van het merk Santa Maria een 100% volkoren wrap zonder zooi. Deze liggen standaard bij ons op de zondag op tafel. Maar we wisselen ze ook geregeld af met een zelfgemaakte (glutenvrije) variant. Ik zal het recept hier met je delen, want ze zijn zo leuk om zelf te maken
Maak 4 glutenvrije wraps
Nodig
– 120 gr boekweitmeel
– 90 gr volle kwark
– 6 el (kruidenboter)kruiden
– 2 el knoflookpoeder
– Flinke snuf zout/peper
– Kokosolie/roomboter/olijfolie om de waps in te bakken
Werkwijze
– Voeg alle ingrediënten samen
– Kneed het tot een samenhangende bal
– Verdeel de bal ik 4 kleine ballen
– Bestuif je keukenblad met bloem en rol je deeg tot een wrap
– Bak je wraps (beide kanten) in een hete pan, maar zet het vuur niet te hoog, want ze zijn best snel klaar