Ken jij de overheerlijke falafel balletjes al?
Falafel?
Ja, dit zijn vega balletje op basis van kikkererwten met veel specerijen. Ze bevatten gezonde vezels en eiwitten.
Ideaal dus om je maaltijd mee te verrijken of je vlees te vervangen.
Falafel is echt binnen no time gemaakt. De voorbereiding duurt ongeveer 5 – 10 minuten en het bakken idem.
Ik deel graag een erg simpel recept met ingrediënten die de meeste mensen wel in huis hebben.
Falafel
Nodig voor 12 – 15 falafels
- 1 glazen pot kikkererwten (ong 220 gr) uitgelekt
- 40 gr boekweitmeel
- 2 tenen knoflook
- 3 kleine sjalotten
- 1 flinke tl gedroogde peterselie
- 1 flinke tl gedroogde koriander
- 1 flinke tl komijnpoeder
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- Flinke snuf peper en zout
- Snuf cayenne peper naar wens
- Bakje met sesamzaad om de falafeltjes mee in te wikkelen
Werkwijze voor de falafels
- Mix met de keukenmachine alle ingrediënten tot een glas beslag
- Draai met natte handen balletjes en druk ze iets plat
- Leg beide kanten even in een bakje met sesamzaad (eventueel gemengd met wat peterselie kruiden)
- Verwarm een koekenpan en voeg daarna olijfolie toe
- Bak de falafeltjes rustig aan beide kanten goud bruin
- Laat ze uitlekken op wat keukenpapier