Chili con carne

Nodig

-Zilvervlies rijst gekookt volgens de verpakking
-150 gr rundergehakt
-100 gr bruine- of kidney bonen
-1 ui in blokjes
-1 wortel in blokjes
-1 paprika in blokjes
-1 teen knoflook fijn gesneden
-6 el mais
-4 el tomatenpuree
-Scheutje bouillon
-1 tl cayenne poeder
-Peper en zout naar smaak

 

Werkwijze

-Fruit de ui en de knoflook
-Voeg de paprika, wortel en de puree door
-1 minuut door blijven roeren en dan de bouillon er bij en 10 minuten zachtjes laten stoven
-Voeg het gehakt toe met de kruiden
-Voeg daarna de mais en de bonen er aan toe
-Serveer met wat zilvervliesrijst

 

Tip: Voeg ook 2 el crème fraîche of roomkaas
door het mengsel om het iets romiger te maken

Bloemkool nasi met falafel

Nodig voor 2 personen

-200 gr kip
-2 uien
-2 tenen knoflook
-2 prei
-2 grote wortelen
-1/2 bloemkool
-4 eieren
-4 el tamari
-1 tl Sambal
-Nasi kruiden: Verstegen heeft een mix zonder meuk

 

Werkwijze

-Snijd de ui en knoflook in blokjes en fruit aan (in een pan met olijfolie)
-Voeg de wortelen in kleine blokjes er aan toe
-Snijd de prei in kleine reepjes er voeg er ook aan toe
-Roerbak alles lekker door en voeg daarna de kip in blokjes er bij
-Wanneer alles gaar is maak je roerei en voeg je deze er bij
-De bloemkool rasp je fijn of maal je fijn in een keukenmachine
-Voeg de bloemkool toe aan je groentemix en bak nog even in 5 – 10 minuten gaar
-Maak alles op smaak met je kruiden, tamari en de sambal
-Proef of het op smaak is

Glutenvrije bami met satésaus

Nodig

-Yakso rijst noodles (mie)
-200 gr kip
-2 uien
-2 tenen knoflook
-2 prei
-2 grote wortelen
-4 eieren
-4 el tamari
-1 tl Sambal
-Nasi kruiden: Verstegen heeft een mix zonder meuk

 

Werkwijze

·Maak de bami zoals het recept van de bloemkool nasi, maar vervang de bloemkool voor de mie van Yakso. Bereid deze volgens de verpakking

 

Satésaus

Verwarm
*3 el pindakaas
*1 tl knoflookpoeder
*1/2 tl sambal
*1 el tamari
*Flinke scheut havermelk en/of water

! Te dik: voeg havermelk toe
! Te dun: voeg pindakaas toe
! Liever pittiger: meer sambal en knoflook
! Proef of je nog wat tamari en knoflookpoeder er bij wilt

Broccoli ovenschotel

Nodig

-3-4 ons broccoli
·6 aardappels
-1 ui in blokjes
-2 tenen knoflook fijngesneden
-1 paprika in blokjes
-1 aubergine in blokjes
-4 tomaten
-300gr rundergehakt
-Paar plakjes kaas
-Peper/zout
-Bouillonpoeder

 

Werkwijze

·Kook de aardappels en maak er puree van.
-Maak deze op smaak met peper, zout en 2 tl Italiaanse kruiden
-Kook de broccoli net beetgaar en laat uitlekken
-Roerbak het ui, knoflook, paprika en aubergine
-Kook ondertussen de tomaten met een kleine kerf in het velletje. Dit om ze na een paar minuten koken ze kan ontvellen
Snijd de tomaten ook in blokjes en roerbak mee met de rest van de groente (mag ook als plakjes later bovenop de ovenschaal)
-Voeg daarna het gehakt toe met peper en zout en als laatste de gekookte broccoli erbij
-Voeg nog een tl bouillon poeder toe en proef of je het mengsel goed op smaak vindt
-Leg het mengsel in een ovenschaal en beleg
het met de puree en een paar plakjes kaas
-Zet het voor 30 minuten in een hete oven van 180 graden
Tip: · plakjes tomaat onder het laagje kaas is
ook lekker