Ademen is leven..

Herkenbaar?

Je hebt alles op de rit en toch heb je het gevoel dat jou iets belemmerd

➙ Je ervaart dat de alledaagse dingen een druk op jou leggen. Dit kan zowel fysiek, mentaal als emotioneel

➙ Je bent er aan toe om bewuster voor jezelf te kiezen en jouw ballast los te laten

➙ Je wilt graag meer in balans komen zodat je ook letterlijk meer lucht ervaart

➙ Je bent toe aan meer rust, ontspanning, vrijheid, maar je weet niet hoe

➙ Je bent op ontdekkingstocht naar de kern van jezelf. Van wie je bent en waar je naar toe wilt

Het is nu tijd voor jou! Verlicht en herstel jouw innerlijke ik.

Wat is dan de kracht van ademen?

Wanneer je een goede ademhaling hebt zorgt dit voor een betere balans. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Naast een gezonde levensstijl, denk aan voeding, rust en beweging, is de adem net zo essentieel om gezond, fit en gelukkig te blijven. Helaas leren we niet veel over de ademhaling waardoor de meeste mensen ook een verkeerde manier van ademen hebben.

Lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, slecht slapen, hyperventilatie, paniekaanvallen, onrustige gevoelens, opgejaagd gevoel, stress, piekeren, emoties, niet weten wat je nu echt wilt zijn van invloed op onze ademhaling.

Ons denken en emoties zijn nauw verbonden met de ademhaling. Ben je ergens opgelucht over? Dan zucht je letterlijk de spanning eruit. Schrik je ergens van of ben je boos? Dan verstijf je en houd je de spanning vast. En dus zo ook de adem.

Jouw ademhaling zegt iets over hoe jij nu in het leven staat. Vanaf onze eigen geboorte hebben we onwijs veel meegemaakt wat ervoor heeft gezorgd dat de ademhaling niet optimaal meer is. Dit hoeven geen ernstige trauma’s te zijn, maar al kleine, op het oog onschuldige gebeurtenissen, kunnen al blokkades vast zetten in het lichaam. Denk aan bijvoorbeeld een kind wat ergens van schrikt en erg bang is of een vervelende opmerking van je baas. Het is dus niet zo dat je altijd moet weten waarom je blokkades hebt. Vaak weten we dit (gelukkig) niet meer. Maar het lichaam weet dit wel en dat maakt ademcoaching zo mooi. Zij lost het zelf wel op.

Wanneer de ademhaling niet optimaal is kan je dus klachten ervaren. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Waarom aan de slag met de adem?

Vecht- en vluchtmodus
Wanneer je niet lekker ademt sta je altijd onder stress en spanning. Oftewel in de zogenoemde vecht- en vluchtmodus. Je staat hierdoor altijd ‘aan’ en je lichaam komt niet meer tot rust.

Dit kost het lichaam veel energie, maar ook je zenuwstelsel en immuunsysteem komen onder druk te staan. Hierdoor krijg je klachten. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Onbewust beperken we onszelf door niet volledig gebruik te maken van onze ademhalingscapaciteit, wat betekent dat we onszelf beperken in onze gezondheid.

Fysiek
Wanneer de ademhaling goed is hebben we voldoende zuurstof, kunnen we onze cellen voeden en verlossen we onszelf van gifstoffen. Het lichaam staat minder op spanning en zo heb je meer energie. Het lichaam haar zelfgenezende vermogen is helemaal actief.

Mentaal en emotioneel
Ons onderbewuste stemmetje zorgt ervoor dat we de hele dag keuzes kunnen maken zonder er bij stil te staan. Wanneer je ademhaling in balans is werkt dit ten positieve door op ons onderbewustzijn. Die zit lekkerder in haar vel en zal minder snel je aan het piekeren en twijfelen zetten. Maar ook zal ze niet reageren vanuit onderdrukte emoties, want deze zijn dan vrij. Je ervaart meer rust en ontspanning. Je reageert veel positiever en zelfverzekerder, omdat je ook lekkerder in je vel zit. Ook het moeilijke denken zal verbeteren.

Wanneer je klachten ervaart dan geeft het lichaam een signaal dat het niet goed gaat en ze aandacht nodig heeft. Maar vaak weet je helemaal niet wat je dan aan moet pakken. Jij weet dit niet, maar het lichaam weet dit wel. Je hoeft er geen woorden meer aan te geven, maar je kan het overlaten aan de adem.

Aan welke klachten kan je denken?

Verschillende klachten kunnen voortkomen uit een adem wat uit balans is.
De meest voorkomende zijn:

 • Slecht slapen, vermoeidheid, burn-out
 • Onrustig en opgejaagd gevoel, hartkloppingen
 • Hyperventilatie, paniekaanvallen, angsten
 • Pijn in het lichaam
 • Niet goed weten wat je wilt
 • Moeilijk concentreren en focus houden
 • Prikkelbaar, kort lontje
 • Onrustige gedachten, sombere gevoelens
 • Verslavingen
 • Koude ledematen
 • Obstipatie
 • Moeizaam herstel na corona
 • Verminderde immuunsysteem
 • Verlaagde uithoudingsvermogen
 • Gewichtsproblemen

Door weer goed te gaan ademen:

 • Kom je weer beter met jezelf in contact
 • Schoon je jezelf zowel fysiek als mentaal/emotioneel op
 • Krijg je meer plezier in het leven
 • Bevrijding van angsten en onrustige gedachten
 • Kan je beter omgaan met spanningen en emoties
 • Krijg je meer (levens)energie en zelfvertrouwen
 • Ervaar je meer rust en ontspanning

Hoe werkt ademcoaching?

Ademcoaching is zeer effectief om je ballast kwijt te raken en lichter in het leven komen te staan. Het geeft je letterlijk ook meer lucht, ruimte en verlichting.

De tijd waarin wij leven is behoorlijk snel, gejaagd en stressvol. Dit heeft invloed op ons welzijn en hoe wij ademen. We houden de adem in om door te gaan, om niet te voelen wat er daadwerkelijk aan de hand is en we zetten ons zo vast in standje overleven. We weten immers niet hoe we anders door moeten.

Doordat je bewust gaat ademhalen zet je jouw lichaam aan het werk. Door de beweging die ontstaat ga je op verschillende lagen een stroming op gang brengen. Ook komt er meer zuurstof naar de cellen wat ervoor zorgt dat je fysiek, mentaal en emotioneel fitter wordt.

Wanneer de stroming beperkt wordt door een blokkade kunnen we hier naar toe ademen en haar aandacht geven zodat ze los kan laten. Het hele lichaam komt weer in beweging en de energie begint te stromen. Fijn, want onderweg neemt ze mee wat jou niet meer dient. En dit zonder zelf te hoeven weten wat er niet meer toe doet. Hoe fijn is dat!?

Het geeft jezelf lucht en ruimte en je komt weer in beweging. Ook kan je jezelf trainen weer je stem te gebruiken en van jezelf te laten horen.

De technieken die ik gebruik zijn de verbondenadem, Wim Hof ademoefening en hartcoherentie.

In mijn praktijk is het mogelijk om zowel online als fysiek door mij geholpen te worden.

✔️ Vooraf hebben we een intake, bekijken we jouw doelen en thema’s en analyseer ik jouw ademhaling

✔️ We bespreken een plan van aanpak en gaan aan de slag met de ademsessie

✔️ Na de ademsessie bespreken we de ervaring na en bekijken we wat jij nodig hebt en ik geef je een oefening mee naar huis

Voor wie geschikt?

Jij bent een ambitieuze vrouw, wil volop in het leven staan, maar je wordt beperkt door klachten waar je niet 1 2 3 de vinger op kan leggen. Je bent iemand die bewust en gezond in het leven wilt staan of je wilt hier juist aan gaan werken.

Jij voelt dat er meer in jezelf zit dan wat je er tot nu toe uit kan halen. Of je herkent jezelf niet meer in het beeld wat je van jezelf hebt en wat je graag wilt zien en voelen.

Jij bent klaar voor de volgende stap: werken aan je innerlijke ik. Dit zodat jij weer die vrolijke, ondernemende en enthousiaste vrouw kunt zijn die je van binnen wel voelt, maar nog (meer) tot uiting komt. Jij wilt rust, ontspanning en meer zelfverzekerd zijn. Jouw perfectionisme en controlefreak loslaten en de overige ballast die jou niet meer dient.

Ademcoaching is voor iedereen die bewust aan haar gezondheid wil werken en voelt dat ze hier meer uit kan halen.

Meer halen uit jezelf, bedrijf, werk, gezin en je vrije tijd! Hoe fijn is dat.

Weg met die beperkingen. Het is tijd voor meer balans en plezier in het leven.

Jouw investering

Tijdelijke zomers aanbod

 • Losse intake met een ademsessie €90.-
 • Losse vervolg ademsessie €55.-
 • Zomer pakket: 4 sessies incl. een heerlijke audio bodyscan, masterclass ‘verbonden ademen’ en andere fijne oefeningen voor thuis €247.-

✔️ Zorg voor makkelijk zittende kleding

✔️ De ademsessies duren 60 – 75 minuten

Dit ben ik!

Mijn naam is Barbera Hendriksen en ik ben naast natuurvoedingsdeskundige ook ademcoach geworden. In eerste instantie ontdekte ik de heilzame werking van natuurvoeding, maar na mijn eigen ervaring en de ervaringen van vrouwen in mijn praktijk ontdekte ik dat er dieper in ons iets zit wat met voeding en lifestyle soms niet op te lossen is.

Hier wilde ik meer over weten en ben mij er in gaan verdiepen. Ik kwam tot de ontdekking dat er diep in ons binnenste blokkades kunnen zitten die ons leven beperken. Dit deed mij besluiten om de opleiding tot ademcoaching te gaan doen en oow wat ben ik hier blij mee. Ik heb veel mogen leren en ontdekken over de kracht van de adem en alles hierom heen. Ik ben er zo enthousiast over geworden dat ik ademcoaching op de eerste plek ben gaan zetten en wanneer er behoefte of vraag naar is kan ik verder begeleiden naar een gezondere lifestyle.

Doordat ik aan mezelf heb gewerkt ben ik wie ik nu ben. De ambitieuze fitte vrouw met haar eigen bedrijf, haar gezin en ik heb tijd en energie over om leuke dingen voor mezelf te doen. Ik voel mij energiek en happy. Ik ben in balans.

Ik wil daarom jou helpen om ook weer die ambitieuze vrouw te worden die met meer balans, rust en ontspanning in het leven kan staan zodat jij ook jouw business, werk, gezin of andere belangrijke functies kan runnen.

Vertrouwen en een goed gevoel hebben is belangrijk vind ik als je start met ademcoaching. Daarom zal ik altijd eerst een gratis telefonisch gesprek aanbieden zodat jij kan ervaren of er een klik is.

Het is veilig bij mij om volledig jezelf te zijn.

Enkele ervaringen van andere klanten

Het is het waard

Ik help jou graag weer het leven te leiden wat jij voor ogen hebt. Met meer rust en ontspanning zodat je zowel mentaal als fysiek sterker wordt.

Stop met aanmodderen en losse flodders schieten.

Kies voor ademen, kies voor leven!

Plan hier jouw eerste ademsessie met intake

Jij kan niet meer wachten..

Wil jij aan de slag met de kracht van jouw adem?
Neem hier contact met mij op of vul het formulier in en ik neem contact met jou op voor een gratis kennismaking.

Meest gestelde vragen

Voor wie is ademwerk geschikt?

Voor iedereen, hier is geen leeftijdbeperking aan gebonden

Hoeveel ademsessies zijn er nodig voor een goed effect?

Meestal zijn er 3 – 6 sessies nodig. Het is per persoon verschillend en afhankelijk van jouw doelen en thema’s.

Ik ben bang dat ik ga hyperventileren.

Hyperventilatie is erg vervelend, maar het gevolg van verkeerd ademhalen. Juist werken aan de adem zal verlichting of herstel geven, omdat je ruimte schept in het lichaam waardoor de ademhaling weer normaliseert.
Het is goed om d.m.v. ademcoaching aan de slag te gaan en te ontdekken waar de blokkade zich bevindt zodat je het patroon kan gaan doorbreken.

Ik heb astma..

Mensen met astma hebben veel baat bij ademwerk. Ze gaan hun longcapaciteit verhogen en gebruiken.

Heb ik een verwijzing nodig en wordt het vergoed?

Je hebt geen verwijzing nodig van je (huis)arts.
De diensten van Bewust Beter worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Moet ik de rest van mijn leven sessies blijven volgen?

Nee, dat hoeft zeker niet. Al vinden de meeste mensen het prettig om geregeld even een apk’tje te komen doen. Even lekker alle ballast weer overboord gooien.
Ook gebeurt het dan mensen er een gewoonte van maken om even een ontspannen moment voor zichzelf van te maken. Net zoals je doet bij de schoonheidsspecialiste bijvoorbeeld.